5de4419965594

Dubbla banrekord på Skandia Tour Elite

I helgen som var avgjordes första omgång av Skandia Tour Elite på Abbekås GK. Segrande ur tävlingen var Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb och hemmaspelaren Maja Stark, som båda också lyckades slå banrekord.

Text: • 2017-05-16 Uppdaterad 2017-05-16

Trots en tuff start vädermässigt lyckades Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb och hemmaspelaren Maja Stark ta hem segern i Skandia Tour Elite omgång ett på Abbekås GK. Under sista dagen sprack vädret upp och finalvarvet bjöd på både bättre väder och bättre scorer.

Efter en spännande match som höll i sig ända in i slutet av båda klasserna drog Ludvig och Maja till sist ifrån resterande spelare och kunde under finalvarvet skriva under scorekortet på minus tre, som dessutom innebar banrekord för dem båda.
– Jag hade rätt stora förväntningar på mig själv inför tävlingen eftersom viljan att prestera på hemmabanan var stor. Det gick ganska bra de första dagarna så jag var rätt lugn när jag skulle gå ut i morse, även om jag var enormt taggad på att gå ut och jaga. Jag kände mig säker från tee och spelet rullade på. Det är första gången jag går under par här från blå tee så det är jättekul att det räckte till både banrekord och vinst, säger Maja till Golf.se.

Maja vann totalt med plus tre, vilket var sex slag före tvåan Corinne Vidén (+9) och trean Andrea Grimberg–Lignell (+9).

2 minuter och 23 sekunder in i inslaget tipsar Maja hur du kan tänka vid en platågreen:

Ludvig Eriksson lyckades även i herrklassen ta hem segern med stor marginal, då han slutade på par efter tre rundor. Tvåa kom David Boman på plus fyra, och tätt därefter kom Henrik Lilja på plus fem. 

– Det är min första vinst på Skandia Tour Elite och det känns jättebra. Jag tycker att jag har spelat bra alla dagar, men det var först idag som puttningen fungerade ordentligt och birdiesarna rullade i. Abbekås Golfklubb är ganska lik min hemmabana Stockholm fast längre. Den var i jättebra skick och det var roligt att spela här, säger Ludvig till Golf.se.

Skandia Tour Elite omgång två spelas den 9–11 juni på Åtvidabergs Golfklubb. 


Text: • 2017-05-16
Artiklar
Rulla till toppen