Artiklar

Man räddade hund från alligator på golfbana

Donald Copps stod för en heroisk insats är han räddade labradoren Copps från en hungrig alligator.

Jesper Johansson • 2017-02-17

Det var i slutet av januari som labradoren Carbon var på en golfbana i Nort Naples, Florida med sin kamrat Donald Copps.

Copps, som var hundvakt åt Carbon, tänkte att det skulle vara avkopplande för sin fyrbente vän att jaga några golfbollar. Det var precis vad det var, tills Carbon beslutade sig för att ta ett svalkande dopp i ett av golfbanans vattenhinder.

Så fort hunden hoppade ned i plurret fick Donald Copps syn på en två meter stor alligator som började simma mot Carbon.

Copps var tvungen att tänka snabbt, och beslutade sig för att hoppa ned i hindret och försöka skrämma alligatorn samtidigt som han skulle hämta hunden. På sidan om vattenhindret stod två vänner till Copps som skrek för att på så sätt distrahera det förhistoriska djuret.

Golfare neddragen i vattenhinder av alligator – blev räddad av sin putter

Alligatorn bet labradoren i det vänstra bakbenet, men släppte taget och den värsta faran var över. Copps kunde ta hunden till en veterinär.

– När jag förstod vad som hade hänt var hunden redan uppe på land och jag i hindret med vatten upp till bröstet, bara några få meter från alligatorn, säger Copps till North Naples News.

Hunden Carbon hade smärtor i bakbenet och togs snabbt till en veterinär. Där kunde man snabbt behandla hunden för skador i muskelvävnaden och säkra att inga infektioner skulle bildas.

Efter ungefär en vecka var Carbon fullt frisk igen, skriver North Naples News.

Scroll to Top