Wells Fargo Championship – Final Round

Artiklar

Läsarna reagerar – Ska kepsen av i klubbhuset?

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing säger att kepsen ska av så fort man kommer in i klubbhuset. Men det här är något som långt ifrån alla håller med om.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-08 Uppdaterad 2016-09-08

Debatten om man får ha keps i klubbhuset är något som engagerar.

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing slog fast att det i-n-t-e är okej att ha keps på sig inomhus! 

– Den mycket gamla artigheten att män tar av sin huvudbonad inomhus har med öppenhet att göra. För länge sedan var det en fientlig handling att gå till någon med hjälmen kvar.

– Alltså blottade män sina huvuden när de gästade andra. Hjälm har man ju numera också av andra skäl än som skydd i strid, men den gamla traditionen lever kvar, säger Ribbing.

Läsarna reagerar – Ska kepsen av i klubbhuset?
Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Ord och inga visor från Magdalena Ribbing.

I slutet av artikeln kunde läsarna tycka till om keps i klubbhuset är okej.

347 sa nej.

77 ja.

Läsarna reagerar – Ska kepsen av i klubbhuset?

 

Artikeln fick även in hela 41 kommentarer och där var det inte all som höll med Magdalena Ribbing. 

“Vad har hon för åsikt om kvinnor och hundar? Är de välkomna i klubbhuset? 

 – Att behöva bli upprörd och lägga sig i vad andra människor vill ha för tygbitar på kroppen känns lika förlegat som traditionen det kommer ifrån, skriver en.

– Jag stöter hellre på en trevlig människa med keps i klubbhuset än bittra sura människor med kepsen i handen, skriver en annan.

På Facebook skrev en person:

– När hon ändå är inne på förlegade regler, vad har hon för åsikt om kvinnor och hundar? Är de välkomna i klubbhuset?

Och en annan skriver:

– Ribbing lever på gamla meriter i ett samhälle som inte längre existerar. Brukspatron noterade arbetarnas avtagna mössa, hatt eller keps genom att med handen markera på brättet att man noterat gesten av underdånighet. Vem följer på allvar etikettsregler i alla de sammanhang hon lyfter fram i dagens samhälle? Möjligtvis kul som historisk anekdot. Situationsanpassat uppförande är rimligt. Blir du på goda grunder tillfrågad om att ta av kepsen, gör det. Spelar det ingen roll, varför ha en “regel”? Spikar som förstör golvet är en rimlig anledning att inte tillåta detta i klubbhuset, men en keps? Reflekterar någon över en keps i klubbhuset i dagens Sverige? Är en tillplattad “kepsfrisyr” att föredra? En svettig flint?

 

“Den som behåller kepsen på saknar uppfostran och stil.”

 

Men det är också många som håller med Magdalena Ribbing:

– Det är vett och etikettregel nr 1. Oavsett om du har mössa, hatt eller keps. Vilket hus du än går in i. Det gäller inte bara i klubbhuset. Inget på huvudet när du går inomhus, skriver en person på Facebook.

– Det är väl självklart att man tar av sig huvudbonaden när man är inomhus av respekt för sin omgivning. Om man ignorerar sådant har vi snart anarki och den allmänna inställningen “det ska du skita i”. Vill vi behålla civilisationen civiliserad måste vi acceptera vissa eftergifter…, skriver en annan.

– Det är självklart så att det är upp till var och en att välja om de ska ta av sig kepsen när de kommer in i klubbhuset. Men alla vet att den som behåller kepsen på saknar uppfostran och stil.

 

Vilken sida är du på? Skriv i kommentarsfältet!

Ribbing ryter till: Du ska inte ha keps på dig i klubbhuset!


Här är Sveriges nya golfmärke


Vänd kepsen yngling


Text: Jesper Johansson • 2016-09-08
Artiklar19:e håletGolfkläder
Scroll to Top