5de467c8b1ceb

Skadegörelse på Arvidsjaurs Golfklubb

Under natten till söndag saboterades en av Arvidsjaurs Golfklubbs greener. Nu har händelsen polisanmälts.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-08 Uppdaterad 2016-08-08

Under natten till söndag har en green på Arvidsjaurs Golfklubb saboterats. Ett stort hål har  grävts med en spade på nians green. Det var banarbetare som tidigt under söndagen upptäckte hålet och kunde snabbt fylla igen hålet och sätta ett nytt hål på andra sidan green.

– Det ser ut som att man har tagit en spade och grävt ett hål i vår green. Sedan ser det ut som att man har försökt slå bollar med spaden, säger klubbens ordförande, Sonja Sjölund Lindman

Men det är inte bara greenen som saboterats. Någon har klättrat upp i ett träd med hålets flagga och satt den i en fågelholk. En annan fågelholk har man tagit sönder.

Skadegörelse på Arvidsjaurs Golfklubb

– Och så har man rivit sönder en grönvit tee-kula ute på hålet, säger Sjölund Lindman som också meddelar att händelsen är polisanmäld.

Under söndagen skulle KM spelas på Arvidsjaurs Golfklubb och tävlingen kunde genomföras utan några större problem.

– Det blir inte något ekonomiskt problem för oss på klubben, men det är väldigt trist att det har skett på en green. Men nu får vi se till att ha hålen på en annan del av greenen för att låta den delen vila.

Det här är inte det första sabotaget på en golfbana i Norrland den här sommaren. Kiruna fick två greener totalförstörda i juni.

Bankonsulenten om sabotaget: ”Värsta jag sett”


Text: Jesper Johansson • 2016-08-08
ArtiklarArvidsjaurs GK
Rulla till toppen