145th Open Championship – Day Four

Stensoneffekt – på svenska banor

Henrik Stensons seger i The Open tillsammans med bra väder och semestertider verkar fått många svenskar på golfhumör, under den sista veckan i juli spelades rekordmånga sällskapsrundor runt om i landet.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-02 Uppdaterad 2016-08-02

Henrik Stensons seger var utmärkt reklam för golfen i Sverige, detta i kombination med fint sommarväder och semesterveckor har gjort att folk har hittat ut på de svenska banorna. Den sista veckan i juli visar på sifror med över 400 000 bokade bokade sällskapsronder, årets högsta notering.

– Det har skett 411 872 bokningstransaktioner under veckan. Det betyder 41 stycken per minut dygnet runt, vilket är fantastiskt. Då är ändå inte samma veckas 1 113 tävlingar på landets golfbanor inräknade. Vi har ett av Sveriges största bokningssystem som gör detta möjligt, säger Eva Bergström, chef för GIT, golfens IT-system på Svenska Golfförbundet, till golf.se.

Även antal medlemskap ökar jämfört med förra året. Förbundets siffror från slutet av juni månad visar på en ökning av nästan 8000 medlemskap jämfört med samma tid i fjol. Ökningen är bred och sker i alla ålderskategorier vilket är mycket positivt.

Golfförbundets ordförande, Gunnar Håkansson menar att man har klubbarna att tacka för den positiva trenden.

– Att människor söker sig till golfen och spelar mycket är också frukten av hårt arbete bland klubbar och anläggningar som blivit ännu duktigare på att anpassa sin verksamhet till vad medlemmar och gäster efterfrågar. Inte minst när det gäller former för medlemskap och servicenivå, säger Gunnar Håkansson till golf.se.

 

 

 

 


Text: Erik Hallberg • 2016-08-02
ArtiklarHenrik Stenson
Rulla till toppen