Artiklar

Succé när barnen fick träna med proffsen

Det blev många skratt och mycket golf när Cobra Puma Golf parade ihop glada barn med golfproffs.

Erik Hallberg • 2016-07-08

I slutet av juni hölls det Juniordagar på både Hills Golf & Sportsclub utanför Göteborg och Vasatorp GK utanför Helsingborg.

De enda kraven som fanns för att få delta var att man var junior (dvs 21 eller yngre) och att man hade ett handicap på högst 25. Sammanlagt 80 barn anmälde sig till utbildningen.

Arrangören Cobra Puma Golf hade också bjudit in tre golfproffs, bland annat Johan Edfors. Alla proffsen fungerade som instruktörer under dagarna.

 

 

Succé när barnen fick träna med proffsen
Johan Edfors med tre glada deltagare.

Dagarna bestod av flera olika delar, en av de mest uppskattade var clinicen då barnen både fick se proffsen slå men också utmana de på olika ”konstslag”.

– Barnen fick utmana proffsen under clinicen. Det var väldigt uppskattat att barnen kunde utmana proffsen och inte bara sitta och titta på. Barn vill ju vara med, de vill inte bara sitta still, säger Fredrika Schlasberg från Cobra Puma Golf.

 

Succé när barnen fick träna med proffsen
Under clinicen fick barnen utmana proffsen.

Fredrika Schlasberg var mycket nöjd med båda dagar och med hur barnen hanterade att vara så nära proffsen.

– Barnen är inte så vana med sånt här. Man såg att var lite spända och förväntansfulla i början, de satt verkligen och tittade med stora ögon och lyssnade med stora öron.

 

Här kan du se en video som sammafattar de två dagarna:

Scroll to Top