Artiklar

Så slår du längre i sommar

På tisdagen landade det senaste numret av nylanserade Golf Digest i tidningshyllan. Budskapet? Maxa drivern!

CM Hellsten • 2016-06-22

2016 föddes nya Golf Digest. Nu har den utgåvan nått butikerna. 

På omslaget hittas svenske ET-stjärnan Johan Carlsson framför en blänkande grill på en klassisk amerikansk långtradare.

Budskapet?

Maxa drivern!

 ”Ett rejält längdtema i det här numret”

– När vi kokar ner det så finns det ju en oerhörd tillfredsställelse i att slå den där riktigt långa driven, eller hur? Det ville vi ta fasta på och gjorde ett rejält längdtema i det här numret, för att vi alla tillsammans ska kunna krama ut lite extra ur våra drivar i sommar, säger Oskar Åsgård, chefredaktör för Golf Digest.

Carlsson är en av de absolut mest långtslående på European Tour. Enligt den officiella statistiken slår svensken i snitt 275 meter från tee, men som han själv berättar i intervjun i tidningen är tourens egna statistik inget knivskarpt mått eftersom även järnslag räknas in beroende på vilken klubba spelaren väljer att slå ut med.

Förutom Carlsson möter du svenska superstjärnan Sandra Carlborg – som har världsrekordet i longdrive för damer (357,7 meter) och vunnit VM i longdrive sanslösa fyra gånger. Ihop med Carlborgs tränare analyseras vad du kan lära av hennes sving för att hitta mer längd med drivern.

Du får också tolv sidor instruktion med långtslående världstrean Rory McIlroy samt nio effektiva fysövningar för att öka längden av tränaren Jonas Morin, som bland annat jobbar med ET-proffs som Jens Fahrbring och Björn Åkesson.

 ”Det finns i alla fall tio extra meter att tjäna”

– Tar man till sig alla tips och klokheter om hur du faktiskt gör för att utvinna mer slaglängd är jag övertygad om att det finns i alla fall tio extra meter att tjäna. Det är vad jag själv hoppas på, säger Åsgård.

Vid sidan av längdtemat får du också resa med till sommarsköna Bohuslän, minnas tillbaka till Royal Troon där Jesper Parnevik sånär vann Sveriges första manliga majorseger för 19 år sen och följa med på ett spännande besök hemma hos Göran Zachrisson.

 

Även i Golfskolan får du lära dig att slå längre. Se den här instruktionsfilmen: 

Nu släpps nya Golf Digest


Parnevik: ”Mina tips gör dig rörligare och ger mer längd”

Scroll to Top