Open de Espana – Day Three

Artiklar

“Två veckor med förberedelser i stället för två månader”

Senast US Open arrangerades på Oakmont slutade Peter Hanson på en delad 30:e plats med 17 slag över par. Nu kommer han tillbaka till den svåra banan.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-14 Uppdaterad 2016-06-14

Peter Hanson är en av fyra svenskar som för två veckor sedan kvalade in till US Open.

Den sexfaldige Europatour-segraren försöker fortfarande hitta tillbaka till spelet som 2012 tog honom till en topp-20 placering på världsrankingen.

– Jag kommer från en period där jag försökt att jobba upp alla bitar i mitt spel till den nivå jag haft tidigare. Det har varit en utmaning och det arbetet är väl inte riktigt klart ännu, säger Hanson.

Med bara två veckor att förbereda sig på har Hanson haft en hektisk tid.

– När man kvalar in blir det två veckor med förberedelser istället för kanske två månader. Bollträffen och svingen börjar sitta bra det är väl egentligen bara tidsbristen som känns som en stressande faktor, säger Hanson.

Många spelare har redan pratat om hur svår årets US Open-bana är. Senast tävlingen hölls på Oakmont CC var 2007, då slutade Hanson på en delad 30:e plats med +17. 

“Senast jag spelade banan var 2007, då var den fruktansvärt svår.”

– Senast jag spelade banan var 2007, då var den fruktansvärt svår med väldigt tjocka ruffar. Men då var vi inne i en period då sättet att försvara banorna var att slå upp ruffarna. Det ska bli intressant att se om de går tillbaka och kör samma upplägg med den extremt tjocka ruffen eller om man väljer en annan väg.

Av det här klippet att döma så ser Hanson ut att få tampas med en extremt tjock ruff även i år.

Med en topp tio placering hittills i år får Hanson det svårt att utmana om segern i US Open.

– Det är svårt att sätta upp ett mål vad det gäller placering. Men hade jag blivit bland de tio bästa så skulle jag med tanke på den korta tiden jag haft för förberedelser vara väldigt nöjd, avslutar Hanson.

 

Svensksuccé i US Open-kvalet


Text: Erik Hallberg • 2016-06-14
ArtiklarOakmont CCPeter HansonTournyttUS Open
Scroll to Top