Artiklar

5 saker du inte visste om nya världstvåan

Brooke Henderson lyckades vinna förra veckans major efter särspel mot Lydia Ko. Här är fem saker du inte visste om det nya stjärnskottet.

Jesper Johansson • 2016-06-14

Den nyblivna världstvåan, kanadensiskan Brooke Henderson, vann i helgens sin första major efter ett särspel mot världsettan Lydia Ko. Golf.com har sammanställt en lista på fem saker du (kanske) inte visste om stjärnskottet.

5 saker du inte visste om nya världstvåan
Brooke Henderson fick lyfta pokalen efter särspel mot Lydia Ko. //Foto: GettyImages

1.

Brooke Henderson, 18, tog sin första majorseger och sin andra LPGA-seger vid KPMG Women’s PGA Championship i särspel. Det gör att hon är den näst yngste majorvinnaren någonsin och den andra kanadensiskan att lyfta trofén.

5 saker du inte visste om nya världstvåan
Brooke Henderson tillsammans med sin syster Brittany. //Foto: Göran Söderqvist

2.

Under den första rundan av majorn lyckades Brooke Henderson göra en hole-in-one, vilket gav hennner en ny Kia K900. Bilen gav hon direkt bort till sin syster, tillika caddie, Brittany Henderson. Efteråt sa den nyblivne världstvåan att hon lovat sin syster att ett eventuellt pris med fyra hjul och motor skulle gå till henne.

 

5 saker du inte visste om nya världstvåan
Följer hon stjärnornas fotspår? //Foto: Göran Söderqvist

3.

Henderson är bara den tredje spelaren som lyckats vinna på LPGA Tour innan hon fyllt 18 år. De andra två är Lydia Ko och Lexi Thompson.

 

5 saker du inte visste om nya världstvåan
foto: GettyImages

4.

Brooke Henderson är den yngste spelaren att någonsin vinna en professionell tävling. 2012, vid 14 års ålder, lyckades hon vinna på CN Canadian Women’s Tour på Beloieil Golf Club.Två år senare kom hon tvåa i US Womens Amateur. 

5 saker du inte visste om nya världstvåan
Hockeymålvakt? //Foto: GettyImages

5.

Brooke Henderson drömde tidigare om att kombinera golfen med hockey. Henderson har sagt att hon som barn ville spela hockey på college. ”Jag var en helt okej målvakt och gillade det verkligen. Det hade varit  häftigt att se vad som skulle hända om jag bara var lite bättre”, sa hon.

Major business, Brooke!


Hole in one lyfte Henderson

Scroll to Top