THE PLAYERS Championship – Round One

Mickelson: ”Tuffaste banan någonsin”

Det kommer inte att bli lätt för spelarna under veckans US Open. Phil Mickelson säger att det är den svåraste banan någonsin.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-09 Uppdaterad 2016-06-09
Mickelson: ”Tuffaste banan någonsin”

Phil Mickelson har kommit tvåa i US Open sex gånger under sin karriär. Och med majorn som den sista för att slutföra sin grand slam är det inte speciellt svårt att gissa att tävlingen är viktig för ”Lefty”. Under måndagen och tisdagen spelade veteranen på Oakmont, där tävlingen spelas, och han menar att det är den tuffaste banan – någonsin.

– Jag tror verkligen att det är den tuffaste banan vi någonsin spelat. Många banor som utmanar dig från tee till green har lite lättare greener, men så är det verkligen inte på Oakmont, säger han till Golf channel.

Men den tuffa banan tror amerikanen ändå kommer att passa honom. Framförallt är längden inte det största problemet på banan.

– Banan kräver inte att jag slår många slag med drivern. Det är viktigare att få bollen i spel än att slå den långt. När jag slår med min trätrea eller hybrid känner jag mig säker på att träffa fairway ofta.

Förhoppningsvis lyckas han hålla bollen i spel så att han slipper göra som han gjorde på Memorial.

Phl Mickelson har spelat US Open på Oakmont vid två tidigare tillfällen. 2007 missade han cutten och 1994 slutade han delad 47:a.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-09
ArtiklarPGA TourPhil MickelsonTournyttUS Open
Rulla till toppen