Stenson blev störd av tv-teamet vid inspelet på 18:e hålet. Inspelet hamnade i vattnet. // Foto: Göran Söderqvist

Artiklar

Stjärnorna påverkade av avbrottet

Stenson tappade men Westwood och Karlberg avslutade starkt

Text: Erik Hallberg • 2016-06-03 Uppdaterad 2016-06-03
Stjärnorna påverkade av avbrottet

De första 33 hålen för publikbollen med Henrik Stenson, Lee Westwood och Rikard Karlberg var stekheta, bokstavligen talat. Temperaturen har krupit upp mot 30 grader.

Men fram emot klockan fem på fredagen fick spelet avbrytas då det fanns en stor risk för åska. Regnet låg i luften och man kunde höra mullret från ovädret som inte var långt borta.

Spelet avbröts och kunde återupptas först en timme senare. Avbrottet kom att påverka de tre publikfavoriterna på vitt skilda sätt.

Både Stenson och Karlberg låg vid avbrottet på fyra under par.

Karlberg avslutade med en bogey på 18:e men dessförinnan med två birdies, varav den ena på 17:e hålet bara var centimeter från att bli en Hole in one. Göteborgaren stannade därmed på -5.

– Avbrottet var bra för mig. Jag fick värma upp igen och komma in i rätt sving igen, innan var det lite stelt och jag vågade inte riktigt svinga ut, menar Karlberg.

Stenson uppskattade inte avbrottet lika mycket. Han avslutade med två bogeys och ett par vilket gav honom resultatet -2 i totalen.

“Styr ju inte över vädret”

– Jag hade föredragit att spela färdigt. Men vi styr ju inte över vädret. Är man lite trött redan innan så hjälper det inte att sitta ner och sen försöka sparka igång igen.

Lee Westwood som jagar sin fjärde seger av den svenska Europatourtävlingen spelade inte på topp innan avbrottet. Efter 15 spelade hål låg han +2 för dagen och -2 i totalen.

En kortare paus visade sig dock vara rätt medicin för britten som efter avbrottet svarade för en stark avslutning

– Avbrottet var bra för mig. Jag räddade rundan med tre birdies så jag måste säga att jag är nöjd med att åskan kom, säger Westwood.

”Jag pratar alltid med bollen”


”Jag tog en risk – och den gick inte hem”


Text: Erik Hallberg • 2016-06-03
ArtiklarBro HofHenrik StensonLee WestwoodNordea MastersRikard Karlberg
Scroll to Top