5de47d32b6be2

Nu finns 21 golfbanor – i ett medlemskap

TopTee och Unipeg Golf går samman och bildar GolfStar. Och nu finns 21 golfbanor - i ett medlemskap.

Text: CM Hellsten • 2016-02-19 Uppdaterad 2016-02-19

Det var vid lunchtid på fredagen som den stora affären presenterades och GolfStar föddes. Ägarna till Unipeg Golf AB har kommit överens om ett förvärv av Svenska TopTee AB. 

I samband med förvärvet lanseras ett nytt moderbolag – GolfStar Nordic AB. GolfStar kommer också att vara samlingsnamnet och varumärket för spel på både TopTees och Unipegs anläggningar.

Men de två varumärkena kommer inte att upphöra.

Inom GolfStar-gruppen blir TopTee och Unipeg två olika varumärken med erbjudanden på samma marknad i Stockholm, där TopTee är golfoperatör för fyrstjärniga golfbanor medan Unipeg kommer att vara golfoperatör för trestjärniga golfbanor och anläggningar.

”Ökar enkelheten och förståelsen”

– Syftet med stjärnindelningen är att tydliggöra prisvärdhet i förhållande till kvalitet och omfattning på golferbjudandet. Vi använder en redan etablerad klassificering som känns igen från bland annat hotellbranschen vilket vi tror ökar enkelheten och förståelsen. Spel på trestjärniga golfbanor ska alltså ha ett lägre pris än på fyrstjärniga och vill man ha ”fritt” spel på alla banor inom GolfStar så kommer det att kosta mer än att välja ett paket med enbart tre eller fyra stjärnors kvalitetsnivå, säger GolfStars vd Tony Trigell i ett pressmeddelande.

Alla priser, banklassificeringar och exakt innehåll kommer att lanseras veckan efter sportlovet, men Unipegs och TopTees befintliga medlemmar kommer att erbjudas att uppgradera sina medlemskap och därmed få tillgång till GolfStars hela erbjudande.

”Medlemskap som vi kallar GolfStar Play”

– Det kommer alltså att finnas kvar medlemskap om man vill spela hur mycket man vill på enbart alla TopTees banor eller på enbart Unipegs banor. Och om man vill spela hur mycket man vill på alla 21 golfbanor som nu finns inom GolfStar så finns ett övergripande medlemskap som vi kallar GolfStar Play, säger Tony Trigell.

Nu finns 21 golfbanor – i ett medlemskap
Riksten är en av banorna som ingår i nybildade Golfstar.

Joakim Sabel var med och grundade TopTee och blir nu partner i GolfStar.

Så här säger han om det nya upplägget:

 ”21 banor i ett medlemskap är häftigt”

– Att kunna spela på 21 banor i ett medlemskap är häftigt. Variationen gör att man aldrig tröttnar. Och det är lätt att få med vänner från hela Stockholm på en gästrunda var de än bor. Detta är ett alternativ som borde passa nästan 150 000 golfare i Stockholm. Prisvärd golf, på bra banor, med bra service är vad de flesta vill ha och nu finns det i samma golfbolag i samma erbjudande.

Finansmannen Mats Gabrielsson är en av dem som har investerat i projektet och blir genom sitt investmentbolag GIAB storägare i GolfStar:

 ”Bra för spelarna och bra för bolaget”

– Kundnyttan för golfspelarna blir optimal. Detta samtidigt som verktygen för rationalisering av en konservativ bransch blivit tillgängliga är det en självklarhet att vi ska vara delaktiga i konsolideringen. Detta kommer i förlängningen att leda till ökad omsättning och lönsamhet i den nya konstellationen. Bra för spelarna och bra för bolaget, säger Mats Gabrielsson i pressmeddelandet.

GolfStars vd Tony Trigell drar paralleller till andra branscher:

 ”Ett träningskort ger dig rätten att träna fritt på olika anläggningar”

– Kunderbjudandet har likheter med det vi redan sett etableras inom fitness-industrin där ett träningskort ger dig rätten att träna fritt på olika anläggningar under samma varumärke. Men ser man på affärsverksamheten så liknar GolfStar mer SkiStars verksamhet inom skidbranschen med olika destinationer, kvalitet av anläggningar och typ och svårighet av olika nedfarter. 

Här är golfens nya handicapregler


Facebook bakom golfklubbens succé


Sveriges vackraste skärgård?


Text: CM Hellsten • 2016-02-19
Artiklar
Rulla till toppen