Farmers Insurance Open – Final Round

Artiklar

Felfri Freddie tvåa på Pebble

Direkt från skidbacken

Text: Martin Strömberg • 2016-02-12 Uppdaterad 2016-02-12

För två veckor sedan kom Freddie Jacobson delad fyra på Torrey Pines.

Under torsdagen kom han tillbaks efter en veckas skidsemester och spelade skjortan av Pebble Beach. Sju birdies och elva par innebar dagens bästa score på banan och en andraplats i AT&T Pebble Beach Pro-Am.

– Jag hade inte spelat på en vecka inför igår och det kändes inget vidare då. Min puttning kändes konstig och jag fick nästan inte chippa något. Så jag tog lite extra tid på morgonen idag med närspelet, berättar svensken.

Och resultatet lät inte vänta på sig. Visserligen fick han inte någon kanonstart scoremässigt, men ofta är de bästa varven när man får rädda sig lite i början. 

– Jag inledde med att missa de fyra första greenerna men lyckades göra par på allihop. Men när jag sedan började spela bra tog jag verkligen vara på chanserna.

Efter att ha testat en ny wedge med lite annorlunda slipning i Palm Springs bytte svensken tillbaks inför Torrey Pines. Och det verkar ha gett resultat runt greenerna.

– Jag bytte tillbaks till en wedge som jag använt tidigare och det verkar fungera så här långt.

I ledningen efter första dagen av tävlingen som spelas på tre olika banor på Monterey-halvön är Chaz Reavie, som gick åtta under på Monterey Peninsula. Sedan följer Jacobson tillsammans med Cameron Smith och Bronson Burgoon på sju under par.

På delad 16:e plats fins näst bästa svensk, Jonas Blixt, på fyra under par. Också Jonas Blixt var bogeyfri, dock på Monterey Peninsula, den banan som hade lägst snittscore första dagen, med Pebble Beach som den tuffaste med en snittscore just över par.

De topprankade spelarna hade det lite tuffare. Världsettan, Jordan Spieth gick på 71 slag, Jason Day likaså. Dustin Johnson hade 70 slag medan Bubba Watson fick nöja sig med en 73:a i resultatkolumnen. Alla spelade Spyglass Hill.

Det gjorde också formstarke veteranen, Phil Mickelson, som trots att han slog mindre bra drives gick runt på 68 slag. Han tyckte att han behövde lite mer spinn och flyttade vikten i sulan, men resultatet var inte till belåtenhet.

– Helt idiotiskt att byta driver just inför tävlingen och jag slog en del drives som jag inte vill kännas vid. Inför andra ronden blir det min gamla igen, sa Mickelson efter ronden.

Övriga svenskar: 

 

 

Felfri Freddie tvåa på Pebble

Högre loft hjälpte "Freddie"


524 hål utan en treputt


”Torrey Pines är big hitters paradise”


Text: Martin Strömberg • 2016-02-12
ArtiklarFreddie JacobsonPGA Tour
Scroll to Top