Henrik Stenson, under 2016 kommer du att se honom i såväl Viasat som CMore och SVT. Foto: GettyImages (fotomontage)

Golf på TV 2016: Allt du behöver veta

Viasat, CMore och SVT. Nu sprids golfen över tre bolag. Så här blir det – och så mycket kommer det att kosta.

Text: Michael Åhman • 2016-01-04 Uppdaterad 2016-01-04

När allt är klart kring kanalernas utbud så är två saker klara:

• Det blir mer golf i TV än någonsin tidigare.

• Det kommer att bli dyrare för dig som vill se allt.

För ungefär ett halvår sedan blev det klart att Viasat släpper rättigheterna till PGA-Touren, som nu hamnar hos CMores nystartade golfkanal. CMore har rättigheterna för PGA Tour fram till 2021.

Så här blir golfen under 2016 för dig som tittare.

Viasat Golf

Viasat Golf/HD och Viaplay kommer under 2016 att följa Europatouren, WGC, Asian Tour, LPGA-touren, OS-golfen, Ryder Cup samt majortävlingarna British Open, US Open och PGA Championship.

Golf på TV 2016: Allt du behöver veta
-Vi är fortsatt en mycket stark golfkanal, säger Per Nunstedt, Viasat.

– Vi tackade nej till PGA-touren eftersom investeringen inte motsvarade den utdelning den skulle ha gett i våra kanaler. Vi har i dag ett mycket starkt paket och under 2016 adderar vi OS-golfen som gör comeback efter 112 års frånvaro. Vi sänder 1300 timmar livegolf, det paket vi har i dag har ökat med 300 timmar de senaste åren. Så jag menar att vi fortsatt är en mycket stark golfkanal, säger Per Nunstedt, sportchef hos Viasat, till Svensk Golf.

Förutom själva turneringarna kommer Viasat också att satsa på dagliga nyheter, analyser och höjdpunkter i Golf Central. David Fehertys uppskattade talkshow ingår också, liksom massor av instruktionsprogram. Nämnas bör att Göran Zachrisson fortsätter hos Viasat över OS 2016.

Priser: Viasat Golf/HD kostar 129 kronor/månad, men det krävs att du har ett grundutbud från Viasat (från 255 kr/mån). På Viaplay ingår golfen i sportpaketet för 299 kr/månad, utan bindningstid.

 

CMore

Den tunga pjäsen hos CMore är givetvis den amerikanska PGA-touren. Förutom det kommer man att visa tävlingar från web.com och Champions Tour samt material ur PGA:s klassiska arkiv. Sammanlagt blir det över 100 turneringar.

Tablån fylls också med ett veckomagasin (PGA Tour), highlights-program samt den dagliga morgonshowen ”Morning Drive”, golftalkshow och instruktionsprogram.

En liten godbit är att CMore – i samarbete med SGF – bjuder på Cmore Golf gratis på cmore.se (streaming på tv, dator, läsplatta och mobil) fram till den 28 februari.

– CMores satsning är väldigt intressant då de vill bredda utbudet och erbjuder mer än bara sändningar från tävlingar, ett perspektiv som SGF längre arbetat för, säger SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson.

– Jag tycker att de svenska tittarna är värda den här satsningen. Vi lägger ut kanalen till samtliga C More Sports abonnenter så att närmare en halv miljon hushåll får tillgång, det blir en stor skillnad, säger Manfred Aronsson, vd på C More till Svensk Golf.

Priser: Golfen ingår i Cmore Sport (SD och HD) för 299 kronor/månad och gäller även i cmore.se. CMore Golf går också att köpa separat för 99 kronor/månad.

Golf på TV 2016: Allt du behöver veta
CMores golfredaktion: Wille Schauman, Mats Hallberg, programledaren Maria Söderfeldt, Tommy Billberg och ansvarige redaktören Peter Ahnberg.

SVT

SVT bjuder under 2016 på US Masters på Augusta National samt den svenska Europatour-tävlingen Nordea Masters på Bro Hof. (Tidigare uppgifter i denna artikel var felaktga).

Så ser du gratis golf-tv efter nyår


Viasat Sport: Så blir livet efter PGA Tour


Text: Michael Åhman • 2016-01-04
Artiklar
Rulla till toppen