Dessa kepsar kittlar vår nyfikenhet, men klarade tyvärr inte kvalgränsen för att vara med i uppställningen nedan. Foto: Christer Höglund

Ryder Cup

Fem Ryder Cup-souvenirer som du inte bör köpa

Häng på när vi rotar runt i souvenirtältets allra dunklaste hörn.

Text: Eric Franzén • 2023-09-30 Uppdaterad 2023-10-03

MARCO SIMONE G&CC, ROM Det här med souvenirer är något som den genomsnittlige Ryder Cup-besökaren tar på stort allvar. I det flyghangarstora merchandisetältet samlas kläder, golfprylar och det mesta annat som det går att trycka en Ryder Cup-logga på. Några av plaggen och sakerna väcker klart ha-begär och får kreditkortet att gråta av smärta. Men sedan finns det också en annan sida av Ryder Cup-myntet där någon produktansvarig möjligen tänkt ett varv för mycket, eller för lite.

Ryder Cup-parfym
På frågan om vi vill lukta Ryder Cup blir svaret ett bestämt nej. Åtminstone om det innebär den odör av öl, solskydd och… ja, väldigt varma människor, kan vi säga,  som här och var förgyller doftsinnet ute på Marco Simones bergiga vidder.

Ryder Cup-morgonrock
Om du handlat vartenda loggat plagg som går att frambringa men ändå känner att du vill visa ditt stöd för det europeiska laget på förmiddagen, exempelvis när du traskar ut och hämtar ett paket med andra extremt onödiga golfprylar från eBay, så hamnar du precis här. Insvept i väldigt mjuk frotte men också omgiven av illavarslande frågetecken kring var du egentligen ska vända dig för att söka hjälp.

Ryder Cup-markeringsknappar
Ingen på hemmaklubben kommer att missa att du är spelaren som markerar varje halvmetersputt med en tveksam metallreplika av colosseum. Ingen på hemmaklubben kommer någonsin att boka in sig i din boll frivilligt igen.

Ryder Cup-keps
En mindre lyckad dag så brottades en äventyrslysten textilkonstnär med en svensk fotbollslandslagströja från 1992. Att båda parter gick förlorande ur matchen råder det ingen som helst tvekan om.

USA-strumpor
Alltså, om vi människor vore utrustade med tre ben vore detta en betydligt mer intressant produkt. Nu är den bara väldigt förvirrande. För intet ont anande amerikanska supportrar som vill gå helt red-white-and-blue och av misstag trär på sig de blåa strumporna väntar ett brutalt uppvaknade. Åtminstone när de besöker något av restaurangtälten och inte längre får frågan om hur många isbitar som ska petas ner i vinglaset. Nä. Inte bra.


Text: Eric Franzén • 2023-09-30
19:e håletRyder Cup
Rulla till toppen