Bilda: Getty Images

19:e hålet

Tvingades kvala till US Open – gick 40 över par

Kvalfyllt kval. Fem åttor och en tia.

Text: Bo Steffensen • 2022-05-11 Uppdaterad 2022-05-11

Tre platser till finalkvalet till US open stod på spel i måndagens lokala kvaltävling på Oakwood CC i Kansas City. 58 spelare kom till start. En av dem var John Eckert, 26, och man kan väl lugnt säga att han har en bit kvar till majornivån.
John Eckert kom in på 112 slag, 40 över par. Därmed slutade han sist av de som fullföljde. Han var visserligen bara fyra slag efter Chad Jorgensen som var näst sist, men 21 bakom Benjamin Bryant som var tredje sist i fältet med sina 91 slag.
Eckert började med dubbel, dubbel, trippel och toppade det med tio slag på fjärde hålet, par 4. Han vände på 54 och gick sista nio på 58 slag.
Fyra par blev det i alla fall innan dagen var över.

Endast 25 spelare gick under 80 slag. De tre som spelade till sig en plats i slutkvalet om några veckor var Ryan Argotsinger (72), Andrew Beckler (72) och Jacob Solomon (73).
US Open spelas 16–19 juni på Brookline. Tävlingen är öppen för professionella spelare och för amatörer med högst 1,4 i handicap.
156 man får spela US Open.

Förlorade ett vad och har inte ens officiellt handicap

John Eckert är inte en av dem och man kan undra varför han ställde upp över huvud taget. Eckert har inte ens ett officiellt handicap och enda anledningen till att han ställde upp i kvalet var för att han förlorade en vadslagning i sin Fantasy Football-liga (man väljer ut ett antal spelare i amerikansk fotboll som får poäng beroende på hur de presterar i matcherna).
Men hur kan en spelare utan officiellt handicap ställa upp i US Open-kvalet där handicapgränsen för amatörer är 1,4? Eckert blev helt enkelt professionell golfspelare och kunde därmed anmäla sig. För att bli proffs behöver du egentligen bara säga att du är det och gå med i samt betala en avgift till en professionell förening/organisation.


Text: Bo Steffensen • 2022-05-11
19:e hålet19:e håletUS Open
Rulla till toppen