Gary Player har tagit hjälp av Jack Nicklaus för att förbättra svingen. Foto: Getty images

Ålder är bara en siffra

Player får hjälp av Nicklaus att lägga om svingen

Golf är en sport för alla. Gammal som ung. Och det går alltid att förbättra sin egen sving och sitt egna spel. Fråga bara Gary Player, 85.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-30

Gary Player är 85 år. Han har nio majorsegrar i karriären och han är sannerligen en av sportens största rent historiskt. Men trots det är han mottaglig för tips när det kommer till hans egna spel.

På Twitter skriver legendaren att han befann sig på The Bears Club i Jupiter, Florida, för att träna. För trots åldern och allt han åstadkommit är han inte nöjd med svingen. ”Baksvingen är för kort”, säger han via den sociala plattformen.

För att hjälpa till fanns hans rival, kollega och goda vän – Jack Nicklaus på plats.
”Golden Bear” svängde förbi med sin golfbil för att ge Player några tips under passet. Player tweetade en film som visar hur han själv står och nöter på rangen tillsammans med Jack Nicklaus och en annan tränare som assistenter. Ett härligt bevis på att det aldrig är försent att förbättra sig och sitt spel. Oavsett ålder eller kunskapsnivå sedan innan.

Kanske kan träningspassen göra att Gary Player driver ut Jack Nicklaus i april, då de båda ska inviga The Masters 2021. Dessutom har han en ny utmanare vid sin sida, Lee Elder som debuterar som ceremoniell invigare nästa år.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-30
19:e håletGary PlayerJack Nicklaus
Scroll to Top