Henrik Stenson mimar till Fleetwood Macs klassiska dänga Dreams och sippar ur sin Claret Jug. Foto: Getty images & Henrik Stensons instagram

#DreamsChallenge

Stenson hoppar på virala trenden

Hört talas om #DreamsChallenge? Henrik Stenson har precis deltagit i den virala trenden och gjort det på ett majormässigt vis!

Text: Jesper Johansson • 2020-10-21

I dessa tider är det mer eller mindre omöjligt att avgöra vad som ska bli en viral trend. Ett bra exempel på detta är en TikTok-film som inspirerat under de senaste månaderna.

Eller vad sägs om den här pitchen:
”En man på skateboard åker runt och dricker tranbärsjuice medan han lyssnar på en Fleetwood Mac-låt från 1977”.

Det är sannerligen inte självklart att detta ska bli en trend i sociala medier. Ändå är vi nu här.

Videon har inspirerat många att göra sina egna versioner. European Tour gjorde sin egen genom att använda sig av Graeme McDowell och Tommy Fleetwood. Duon blev ”Fleetwood GMac” och filmen blev – inom golfkretsar – viral.
Se den här:

View this post on Instagram

We had to do it. #DreamsChallenge @bmwpga

A post shared by European Tour (@europeantour) on

Nu har ytterligare en golfspelare hoppat på trenden och kanske är det här den bästa hittills (sett med svenska ögon – inget snack!).

I filmen ser vi nämligen Henrik Stenson glida runt till tonerna av Fleetwood Mac men istället för att dricka tranbärsjuice sippar han på någon vätska från sin Claret Jug – priset för segern i The Open 2016. Han mimar vidare på låten och åker bort mot nya tävlingsvinster.

Titta och njut!


Text: Jesper Johansson • 2020-10-21
19:e hålet19:e håletEuropean TourHenrik Stenson
Scroll to Top