Patrick Cantlay med Vokey SM9 ur bunkern. Foto: Getty Images

Utrustning

Nya Titleist Vokey SM9 smygs ut

Se tourspelarna testa spinnen på den senaste nyheten från Vokey-verkstaden.

Text: Axel Bridal • 2022-01-08 Uppdaterad 2022-01-10

2022 är igång och nu börjar nyheterna rulla in. Nya drivers, nya järn, nya putters och i bruk på årets första tävling på PGA Tour är även de nya wedgarna från Titleist, Vokey SM9. 

Flera spelare på Sentry Tournament of Champions spelar med den nya versionen av den framgångsrika wedgeserien. Jordan Spieth, Patrick Cantley, Max Homa, Cameron Davis och Justin Thomas är några av de spelare som satt wedgarna i spel på Hawaii. Dock är Cameron Smith den spelare som hittills har haft mest framgång med inspelen och slagen runt green då han efter två ronder leder med tre slag ned till närmsta motståndare.  

Klubbmakaren Bob Vokey och Vokeys tour-representant Aaron Dill har tillsammans med en drös av ingenjörer spenderat de senaste två åren med att ta fram de nya wedgarna. Exakt vilka tekniska förbättringar som väntar i den nya Vokey-serien får vi reda på senare i vinter när den presenteras officiellt.

Den nya wedgen kommer spelare på alla nivåer känna igen då utseendet inte skiljer sig särskilt mycket från dess föregångare.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-08
UtrustningCameron SmithJordan SpiethJustin ThomasPatrick CantlaySM9TitleistUtrustningWedgar
Scroll to Top