Rogue St Max-serien når ut i butik under början av mars månad.

Utrustning

Ny järnkvartett från Callaway

Här är järnen och hybriderna som ingår i den uppdaterade Rogue-familjen.

Text: Eric Franzén • 2022-01-06 Uppdaterad 2022-01-06

Callaways andra generation av Rogue-serien ger oss fyra nya järnmodeller som individuellt anpassats efter olika spelartyper. Det finns dock vissa gemensamma nämnare i de övergripande tekniska lösningarna som använts i den nya kvartetten av järn. Detta innefattar Callaways välbekanta flash face cup-teknologi som optimerat träffytan efter AI-beräkningar kopplade till ökad kontroll på spinn samt landnings- och utgångsvinkel. 

Microsphere-inlägget av Uretan sträcker sig nu upp till klubbhuvudets sjätte skåra, där det fångar upp oönskade vibrationer. I jämförelse med fjolårets Mavrik-järn har också Callaway ökat volfram-vikterna i konstruktionen med drygt 60 procent. Detta för att ge mer hjälp med höjd i slagen samt ökad bollhastighet. Samtliga modeller landar hos svenska återförsäljare den 4 mars.

Rogue ST Max
Ett renodlat distansjärn med förlåtande egenskaper. Har de starkaste loften i den nya Rogue-familjen.
Pris: 8 499 kr (stålskaft), 9 499 kr (grafit).

Rogue ST Max OS
Har designats med ett något större huvud, bredare sula och med betoning på hjälpande egenskaper för extra fart och höjd i slagen.
Pris: 8 499 kr (stålskaft), 9 499 kr (grafit).

Rogue ST Max OS Lite
Rogue-seriens mest hjälpande modell med lättare svingvikt, lättviktsskaft samt högre loft. 
Pris: 9 499 kr (grafit).

Rogue ST Max Pro
Matad med samma övergripande teknologi som de övriga järnen i serien, men förpackat i ett mer kompakt huvud som kommer att tilltala den något bättre spelaren.
Pris: 9 499 kr (stål), 10 499 kr (grafit).

Ny hybridkvartett

2022 års inkarnation av Rogue-linjen bjuder också på fyra nya hybridmodeller. Den övergripande designen baseras på en ny Jailbreak ST-lösning som med hjälp av AI utformats för att flyttats mer utåt huvudets omkrets för ökad stabilitet och bollhastighet.
Även här arbetar Callaway med träffytor som utformats med hjälp av AI-beräkningar för att optimera spinn, utgångsvinkel och bollhastighet. Huvudenas konstruktion innehåller också upp till 24 gram volfram-vikter som positionerats för att ge ännu mer hjälp kring utgångsvinkel och hastighet.
Pris: 2 999 kr.
I butik: 4 mars.


Rogue ST Max
Utformad med tonvikt på längd och kommer med Rogue-seriens starkaste loft. 
Loft: 18, 20, 23, 26

Rogue ST Max OS
Har ett något större huvud med drawfrämjande design samt också hjälpande egenskaper för en högre bollbana.
Loft: 19, 21, 24, 27, 30, 33

Rogue ST Max OS Lite
Kommer i en utpräglad lättviktsdesign och är inriktad mot spelare som söker betydande hjälp med extra höjd och fart i slagen. 
Loft: 21, 24, 27, 30, 33, 36

Rogue ST Pro
Har en mer kompakt design samt neutral viktpositionering. Det uppenbara valet för spelaren som vill jobba mer med bollbanan i höjd- och sidled.
Loft: 18, 20, 23


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-01-06
UtrustningCallawayHybriderUtrustning
Rulla till toppen