Nya Tri-Hot 5K från Odyssey. Foto: Press

Utrustning

Odyssey släpper nytt och skapar trängsel i putterhyllorna

Uppdaterade lyxmodeller, nyframtagna, förlåtande blad- och malletputters och nytillskott i klassisk kostym.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-04 Uppdaterad 2022-01-04

Så här i början av året duggar utrustningsnyheterna tätt och eftersom golfen har ett rejält uppsving i världen kan vi förvänta oss fler produkter än någonsin. Ett av bolagen som slår på stora trumman är Odyssey som lanserar fyra nya putterserier samtidigt – Tri-Hot 5K, Toulon, Eleven och White Hot OG. 

Tri-Hot 5K består av fem bladputters som tagits fram för att prestera lika stabilt och förlåtande som malletputters. Odyssey använder stora mängder volfram för att styra viktfördelningen och höja tröghetmomentet (MOI). Enligt Odyssey ska Tri-Hot 5K vara de mest förlåtande bladputters som kan uppbringas i standardstorlek.

Premiummodellerna Toulon Design har uppdaterats med nya Stroke Lab-skaft, där vikt sparas i skaften och omfördelas till putterhuvud och greppände. Toulon Design tillverkas med enorm precision och i mer exklusiva material. 

Förra året släppte Odyssey en renodlad Ten-serie där populära och förlåtande malletformen Ten utrustades med olika sorters siktlinjer och sikthjälpmedel. Nu gör de likadant med nya huvudmodellen Eleven. Denna malletform är ännu mer förlåtande än Ten och går att få med tre olika siktsystem. Men olikt Ten så finns inte Odysseys klassiska Two ball-system på Eleven. Med största sannolikhet eftersom toppen av putterhuvudet har en design som liknar ett sadeltak, vilket medför att själva nocken går att använda som sikthjälpmedel. De övriga två är Lined och Triple Track. 

Om inte tre serier räcker för att hitta rätt putter så har Odysseys även utökat White Hot OG-serien med fler modeller till säsongen.

Alla fyra putterserier släpps samtidigt och nyheterna går att finna i butik från 18 februari.

Odyssey Tri-Hot 5K

Bladmodeller: One, Two, Three, Double Wide CH, Double Wide DB.

Malletmodeller: – 

Pris: 4 500 kronor.  

Odyssey Toulon Design

Bladmodeller: San Diego, Madison, Chicago.

Malletmodeller: Memphis, Daytona, Le Mans, Las Vegas H7, Atlanta, Las Vegas DB. 

Pris: 4 500 kronor.  

Odyssey Eleven

Pris: 3 500 kronor

Odyssey White Hot OG

Nya bladmodeller: Double Wide.

Nya malletmodeller: 7 Bird, 7 CH, 7 Nano.

Pris: 2 800 kronor.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-04
UtrustningOdysseyPuttersUtrustning
Rulla till toppen