Shane Lowry retar sig på hur söndrande LIV-spelarna har försökt vara. Bild: Getty Images

BMW Championship

Lowry: “Det finns några jag inte skakar hand med”

Sprickan mellan spelarna som är kvar på PGA Tour/DP World Tour och spelarna som valt att, för stora pengar, skriva på för LIV Golf blir djupare och djupare.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-08 Uppdaterad 2022-09-08

Just nu pågår BMW Championship på Wentworth utanför London. Tävlingen är en av de största på DP World Tour, den är en så kallad Rolextävling med större prispott och ger fler världsrankingspoäng. Oliver Wilson som vann Made in Himmerland i Danmark förra veckan fick 16,25 världsrankingspoäng. Segraren på Wentworth får 38.
17 spelare som har hoppat över till LIV Golf är på plats på Wentworth.
Rory McIlroy, som stigit fram som den störste motståndaren till LIV, medgav på en presskonferens att hans relation till LIV-avhopparna och kompisarna Lee Westwood, Ian Poulter och Sergio Garcia ligger på is.
– Min åsikt är att de inte ska vara här, säger Rory McIlroy.

Det är många spelare som varit kritiska till LIV-spelarna och deras närvaro på Wentworth. Jon Rahm, Billy Horschel, Matt Fitzpatrick för att nämna några.
Även irländaren Shane Lowry, The Open-mästare 2019 och just nu rankad 23:a i världen, ogillar vad han ser på Wentworth, skriver bunkered.com.
– Det finns några killar som jag inte skakar hand med just nu. Jag gillar inte att de är här. Om jag ska vara ärlig så är det enda som har retat mig de senaste månaderna hur söndrande de har försökt att vara. Sedan kommer de hit och ska ha världsrankingpoäng och allt sånt. Jag tror att de är här enbart för det och för att splittra, säger Lowry.

LÄS MER: McIlroy: ”Vi har ingen större relation just nu”

LÄS MER: Rahm irriterad på ointresserade LIV-spelare

LÄS MER: Garcia: ”Det kommer säkert att finnas en del spänningar på grund av oss”

LÄS MER: Thomas Björn: ”Det är kaos i golfvärlden”


De LIV-spelare som är med på Wentworth är Abraham Ancer, Richard Bland, Laurie Canter, Sergio Garcia, Talor Gooch, Branden Grace, Justin Harding, Sam Horsfield, Pablo Larrazábal, Graeme McDowell, Shaun Norris, Wade Ormsby, Adrian Otaegui, Ian Poulter, Patrick Reed, Lee Westwood och Bernd Wiesberger.
Shane Lowry har varit med länge, spelat alla stora tävlingar, Ryder Cup och så vidare och är god vän med många av dem.
– Alla som känner mig vet att jag inte gillar konfrontationer eller något åt det hållet. Jag säger hej och gör min grej. Det är så det kommer att bli. En del av killarna har jag ju känt länge och blivit bra kompis med genom åren. Ja, det finns några jag kommer att skaka hand med och andra som jag inte kommer att göra det med, säger Shane Lowry.

Lowry spelar tillsammans med Justin Rose och Tommy Fleetwood de två första dagarna

Här hittar du veckans ledartavlor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-08
TournyttBMW ChampionshipLIV Golf Invitational SeriesRory McIlroyShane LowryTournytt
Rulla till toppen