Sergio Garcia tackade för sig och gick på amerikansk fotboll. Bild: Getty Images

BMW Championship

Garcia inför Wentworth: “Tråkigt för dem”

Spanjoren har inga betänkligheter kring att starta i BMW PGA Championship.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-06 Uppdaterad 2022-09-08

Under veckan avanmälde sig tyske Martin Kaymer till veckans BMW PGA Championship på Wentworth, den största och mest prestigefyllda tävlingen på DP World Tour om man bortser från majors. Men spanjoren Sergio Garcia har inga planer på att följa i Kaymers spår, han och 17 andra LIV-spelare finns med i den slutliga anmälningslistan, och han ser fram mot att spela på Wentworth.

– Det kommer säkert att finnas en del spänningar på grund av oss. Men jag är där för att stödja DP World Tour och det är allt jag kan göra. Om det finns några som inte tycker om det då är det ju tråkigt för dem, förklarade Garcia för Golf Digest, under förra veckans LIV-event på The International i Boston.

Juridiken hindrar DP World Tour från att stänga av LIV-spelarna på samma sätt som PGA Tour har gjort och frågan ska tas upp i domstol i februari 2023 för att få ett slutgiltigt beslut. Men DP World Tour kommer ändå att markera mot LIV-spelarna under BMW PGA Championship. De kommer inte att få delta i Pro-Am, de kommer heller inte att tillhöra någon av de grupper som får extra TV-tid via “featured groups” och de har dessutom ombetts att inte bära kläder med LIV-loggor.

Det starka startfältet i BMW PGA Championship innebär att det är många världsrankingpoäng att spela om. LIV Golf Invitational Series är ju som bekant inte med i OWGR, den officiella världsrankingen, även om man skickat in en ansökan.

BMW PGA Championship inleds på torsdag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-06
TournyttBMW PGA ChampionshipDP World TourLIV Golf Invitational SeriesSergio GarciaTournyttWentworth
Scroll to Top