Jon Rahm på presskonferensen inför BMW Championship. Bild: Getty Images

BMW Championship

Rahm irriterad på ”ointresserade” LIV-spelare

Sjutton LIV-spelare är med i startfältet på Wentworth denna veckan. Det gillar inte Jon Rahm.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-07 Uppdaterad 2022-09-07

17 spelare som peggat upp minst en gång på LIV Golf-tävlingar finns med i startfältet i BMW Championship på Wentworth denna vecka (det skulle varit 18 men Martin Kaymer har lämnat återbud.. Tävlingen är DP World Tours största bortsett från majors.
Världssexan Jon Rahm är måttligt förtjust. Spanjorens landsman Alfredo Garcia-Heredia fick inte plats i tävlingen.
40-årige Garcia-Heredia har spelat 20 tävlingar på DP World Tour den här säsongen och är i nuläget 134 på rankingen. De 120 bästa får fullt kort till nästa säsong.
­– Det retar mig att någon som har spelat tjugo DP World Tour-tävlingar den här säsongen inte kan få möjligheten att spela tourens största tävling bara för att några, som till en viss gräns förtjänat det, får göra det när de inte kunde bry sig mindre om tävlingen. De vet inte. De bryr sig inte. De har ingen aning om tävlingens historia. De är bara här för att jaga världsrankingpoäng för att kunna bli topp 50 och ta sig in i majors. Det är solklart, säger Jon Rahm på en presskonferens.  
Bland de 18 LIV-spelarna finns välkända DP World Tour-namn som Lee Westwood, Ian Poulter och Sergio Garcia men också spelare som Abraham Ancer, Talor Gooch och Jason Kokrak som aldrig, eller väldigt sällan, spelat på DP World Tour. De har kvalificerat sig tack vare att de är topp 60 i världen.
– Jag tänker inte nämna några namn men några av dem som är här har aldrig visat något intresse. Som jag sa, de är här av andra skäl än att stödja DP World Tour, säger Jon Rahm.

På torsdag och fredag går Jon Rahm i en publikboll med Viktor Hovland och Tyrrell Hatton. Ingen av dem har spelat på LIV.
Men skulle Rahm ta sig vidare till helgens spel ”riskerar” han att få spela med någon av de 18.
– Vissa av LIV-spelarna har jag sett här men jag pratar inte med dem. En av dem kanske spelar bra och förhoppningsvis spelar jag tillräckligt bra för att få spela helgen. Jag är tvungen att spela med någon av dem i så fall. De är 18 stycken. Jag är här för att spela golf. Om jag får spela med någon av dem så får det bli så, säger Jon Rahm.

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLORText: Bo Steffensen • 2022-09-07
TournyttAbraham AncerBMW ChampionshipJon RahmLIV Golf Invitational SeriesTalor GoochTournyttWentworth
Rulla till toppen