Titleist har lanserat ytterligare två järnmodeller. T400 och T100S.

Utrustning

Allt om Titleists nya järnmodeller

Titleist utökar sin järnfamilj med två nya modeller. Både T100S och T400 riktar sig främst till spelare som vill krama ut mer längd ur sina järnklubbor.

Text: Eric Franzén • 2020-01-20 Uppdaterad 2020-01-20

Vad är nytt i T100S och T400?

Under fjolåret gjorde Titleist en rejäl uppdatering av sitt järnsortiment och lanserade nya T-linjen. T100 var modellen som tog vid där den nu klassiska AP2 lämnade oss. Och T100S är precis samma klubba som T100 med en viktig skillnad: T100S har två grader starkare loft rakt igenom hela setet. Detta för att tillgodose efterfrågan på spelare som är mer bekväma med starkare loft på järnen, för att utvinna mer längd. Något som även innebär att T100S enklare kan matchas med T200 och T300 i utprovade kombo-set utan att bounce och offset påverkas som när klubborna bockas med starkare loft. 

T400 är mer inriktad mot spelare med lägre svinghastighet. Klubbhuvudet är av något större modell och bygger på en ihålig konstruktion som ökar tröghetsmomentet (MOI-värdet) samt ger ingenjörerna möjlighet att sänka tyngdpunkten med optimerade volframvikter på upp till 100 gram. Den breda sulan är avdelad med en mindre upphöjning för att glida lite snällare mot marken vid tajtare lägen. För att pressa fram ännu mer bollhastighet har femman, sexan och sjuan också begåvats med en ultratunn smidd träffyta. Att standardskaften och greppen också är av lättviktsmodell understryker ytterligare att detta ska betraktas som ett förlåtande ett distansjärn.  

LÄS MER: Här är Titleists nya järnklubbor

Våra första intryck av T100S och T400:

Vi har ännu inte provslagit någon av modellerna. Men T400 är ett steg i samma riktning som drivermodellen T1, där Titleist breddar sin målgrupp med produkter för spelare med lägre svinghastigheter. Ambitionen återspeglas tydligt i designen av klubbhuvudet som verkligen ger sken av att vara fullmatat med förlåtande och hjälpande teknologi. T100S vänder sig delvis också utanför den sedvanliga kretsen av AP-lojalister och pratar till golfare som är vana att spela med järnklubbor som har starkare loft – som eventuellt inte sett Titleist som ett intressant varumärke tidigare.   

Titleist T100S

I butik: 27 mars
Standardskaft: True Temper Projekt X LZ (stål)
Pris: 11 000 kr (Stålskaft, 6 klubbor).

Titleist T400

I butik: 27 mars
Standardskaft: True Temper AMT Red (stål),Mitsubishi Fubuki MV IR (grafit)
Pris: 13 000 kr (Stål- eller grafitskaft, 6 klubbor).

LÄS MER: Allt om TaylorMades nya järn

LÄS MER: Allt om Pings lättspelade nya järnmodell

LÄS MER: Allt om Callaways nya järn


Text: Eric Franzén • 2020-01-20
UtrustningJärnTitleistUtrustning
Scroll to Top