T Series Irons – Titleist Golf

Tournytt

Här är Titleists nya järnklubbor

En ny generation Titleist-järn kommer till butik. Och det finns något för alla.

Jesper Johansson • 2019-08-07

Sedan länge har Titleist gjort sig kända för att tillverka järn i absolut högsta klass när det kommer till såväl utseende som känsla. Faktum är att de för tillfället är den tillverkare som har flest järnset i proffsens bagar och med en helt ny järnserie hoppas man kunna förlänga och utvidga de siffrorna samtidigt som ännu fler amatörer stoppar dem i bagen.

T-Series, (T=Titleist), är skapade med en helt ny teknologi som företaget kallar “Max Impact”. Den ska ge maximal bollhastighet och distanskontroll över hela bladet. Utöver det menar Titleist att de nya järnen är skapade för att ge kraft, vara något man kan lita på och något man faktiskt kan spela golf med.

Den nya T-serien kommer i tre modeller.

Här är Titleists nya järnklubbor
Här är Titleists nya järnklubbor

Titleist T100

Det här är en järnklubba skapad för den bättre spelaren. Den har en helgjuten cavity-konstruktion för precis distans och kontroll. Den har också en tunnare träffytare än något tidigare Titleist-järn för högre bollhastigheter över hela träffytan.

För att stabilisera de långa och mellanjärnen har Titleist ökat volfram-vikten i de här klubborna. I snitt är det 66 gram volfram placerat både mot tån och hälen för ökad stabilitet.

Nya T100 har också en ny form på sulan och minimal offset för att ge en tätare interaktion med marken. Dessutom har de här järnen en tunnare topplinje än tidigare järn i den här kategorin från Titleist.

Svensk Golf säger:

“Titleist T100 är AP2:ans efterträdare när det kommer till svårighetsgrad men också gällande känsla och möjligheten till att forma sina golfslag. De här järnen används redan på de stora tourerna och de kräver en viss kvalitet på golfspelare för att få ut maximal effekt. Men med det sagt är det här inga omöjliga järnklubbor. Inte alls. Och med den nya viktningen samt sulformen kan man faktiskt komma undan med träffar som både är tunna och lite tjocka.

Utseendemässigt är det här en fullträff och känslan är precis vad vi förväntar oss från ett Titleist-järn.”

Pris: 
Stål: 1 833 kronor per klubba (11 000 5–PW)
Grafit: 2 000 kronor per klubba (12 000 5–PW)

I butik: 30 augusti

Här är Titleists nya järnklubbor
Här är Titleists nya järnklubbor

Titleist T200

En järnklubba skapad för den bättre spelaren men som fortfarande kan behöva en hel del hjälp då spelaren itne alltid träffar mitt på bladet. Titleist själva kallar det här för ett “distans-järn” och syftar då på den här modellens tekniskt fullmatade huvud.

“Max Impact” används ska ge optimala bollhastigheter och mer längd oavsett var på huvudet du träffar. I den här modellen finns än mer volfram än T100-järnen. I snitt är 90 gram placerade mot häl och tå i mellan- och långjärnen. Det här ger en lägre tyngdpunkt på järnen för högre bollbanor och snabbare bollstopp.
Det här järnsetet har mer offset än sitt lite svårare syskon men den är progressic cilket innebär att man får mer hjälp med de längre järnen och mer känsla i de kortare.

Svensk Golf säger:

“Det här är ett perfekt jänset för spelaern som inte är helt hundra med bollträffen men trots det är en skicklig golfare. De sämre träffarna får man hjälp med samtidigt som bra träffar ger en skön feedback både i händerna och öronen.

Trots att de här klubborna gör att bollen flyger långt är känslan att bollen inte landar med en för flack vinkel, utan att man faktiskt med lätthet kan få bollen att stanna där den ska. Utseendemässigt är det här fortfarande en tilltalande golfklubba även om de kanske inte riktigt lika tilltalande som T100. Men om man sänker scoren med ett par slag per varv är det en liten kostnad.”

Pris: 
Stål: 1 833 kronor per klubba (11 000 5–PW)
Grafit: 2 000 kronor per klubba (12 000 5–PW)

I butik: 30 augusti

Här är Titleists nya järnklubbor
Här är Titleists nya järnklubbor

Titleist T300

Titleists mest förlåtande järnklubba. Även den här modellen använder sig av “Max Impact” för att ge maximal hastighet över hela träffytan. Enligt Titleist är det här ett järn som ska ge höjd, längd och förlåtande egenskaper att lita på.

Precis som övriga modeller är volframvikt placerat på strategiska ställen för att göra järnen mer förlåtande och sänka tyngdpunkten (och därmed höja bollbanan). Trots att de här järnen är företagets mest förlåtande är inte offseten speciellt överdriven och känslan är fortfarande fin för att vara den här typen av klubba.

Svensk Golf säger:

“I konkurrens med andra tillverkares mest förlåtande järn är det här ett järn som ger spelare mer känsla och ett “tourigare” utseende. Det här innebär dock att det trots allt finns mer lättspelade järn på marknaden. Men med det sagt: De här järnen är lätthnaterade. Ger en hög utgångsvinkel och går långt. Ett prefekt järn för spelaren med en lite ojämnare bollträff, lite lägre svinghastighet eller som kanske precis inlett sin karriär.”

Pris:
Stål: 1 333 kronor per klubba (8 000 kronor 5–PW)
Grafit: 1 417 kronor per klubba (8 500 kronor 5–PW)

I butik: 30 augusti

Här är Titleists nya järnklubbor
Här är Titleists nya järnklubbor

Titleist 620 CB och MB

Titleist har järn för spelare i alla kalibrar. Inte minst finsmakarna och de som vill ha full kontroll över bollbanan.

Titleist lyssnade på proffsens åsikter och förändrade CB-järnen till nästa generation med hjälp av dem. Bland annat har bladformen förändrats något och även sulan, vilket gör att man klubban ska ha en bättre kontakt med marken.

Med progressiv storlek på bladen är de längre järnen något mer förlåtande än de kortare samtidigt som det är lättare att kontrollera och forma bollbanan med de korta klubborna på grund av den nätta bladstorleken. De båda setten är också matchande gällande loft så att man med lätthet kan göra ett kombo-set av de två modellerna.

Svensk Golf säger:

“Nu höjer vi svårighetsgraden rejält. De här klubborna är inte gjorda för nybörjare. Nej, de här järnen är gjorda för spelare med en konsekvent sving och för spelare som vill ha full kontroll på vad bollen ska göra när den lämnar bladen. Det faktum att endast tre spelare använder sig av ett fullset Titleist MB är ett gott bevis på att det här inte är de mest lättslagna järnen. Men vackrare blir det väl inte? Och känslan vid en träff och helt oslagbar. Så om du kan hantera den här typen av utrustning är det väl värt att testa dem.”

Pris: 
Stål: 1 857 kronor per klubba (13 000 kronor 4–PW)
Grafit: 1 900 kronor per klubba (13 300 kronor 4-PW)

I butik: 30 augusti


Scroll to Top