TaylorMade lanserar två nya järnklubbor, Sim Max och Sim Max OS

Utrustning

Allt om TaylorMades nya järn

TaylorMade utökar den nya SIM-familjen med två järnmodeller av spelförbättrande karaktär. Ljud och känsla har varit främsta fokus under designprocessen.

Text: Eric Franzén • 2020-01-10 Uppdaterad 2020-01-10

Vad är nytt i SIM-järnen?

Det finns många gemensamma nämnare mellan den sista generationen av M-järnen och de två nya modellerna SIM Max och SIM Max OS. M5 och M6 innebar ett betydande steg i TaylorMades uttalade ambition att utveckla känslan i bolagets gjutna järn. Detta genom introduktionen av Speed Bridge, det stabiliserande balksystemet på klubbans baksida som binder samman topplinjen med nederdelen och därmed minskar antalet vibrationer av mindre skön sort. SIM-järnen fortsätter på samma inslagna väg där Speed Bridge verkar ihop med nya lösningen Echo Dampening System. Bakom namnet finns visserligen samma mjuka hybarmaterial som i M5 och M6, men som här sträckts ut till en avlång kudde som löper längs med hela träffytan – från häl till tå. Allt för att klubbans ljud och känsla ska röra sig i samma frekvensregister som ett smitt järn. Dämpningskudden har också utformats med ett kanalsystem som ska låta den tunna träffytan, som endast är 1,5 millimeter, att flexa fritt vid kontakten med bollen.  
Klubbhuvudets konstruktion bjuder också på en uppdatering av TaylorMades inverterade kon-teknologi, som nu har positionerats progressivt bakom träffytan på varje klubba i setet för att stärka de förlåtande egenskaperna. Ingenjörerna har även lyckats stretcha ut klubbans speed pocket, skåran under sulan, som nu löper från häl till tå och därmed utökar träffytans flexspann.

Vad är skillnaden mellan SIM Max och SIM Max OS?

Båda modellerna kan kategoriseras som spelförbättrande järn och vänder sig främst till spelare som söker lite extra längd och hjälp från klubban. SIM Max OS är ett volymmässigt större klubbhuvud med en högre träffyta och något bredare sula, där loften också är något starkare rakt igenom setet.

Våra första intryck av SIM Max och SIM Max OS:

SIM Max ger ett bra visuellt intryck framför bollen där den tunnare topplinjen inte skriker spelförbättrande järn med alltför stora versaler. Båda modellerna har loft åt det starkare hållet och levererar längd därefter ihop med den extra skjuts som den tunna träffytan medför. Ambitionen om att återskapa det rika känslomässiga register som kännetecknar träffen hos en smidd klubba uppfylls inte till fullo i våra händer och öron.  Men visst, när det gäller ljud och känsla ligger man absolut i det övre skiktet för denna typ av järn.

SIM Max/SIM Max OS

I butik: 7 februari
Standardskaft: KBS Max 85 (stål), Fujikura Ventus Blue (grafit), Aldila Ladies NV (damer).
Pris: 10 000 kr (4-PW, stål), 11 000 kr (4-PW, grafit).Text: Eric Franzén • 2020-01-10
UtrustningJärnTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top