Madelene Sagström och Ludvig Åberg inledde med 60 slag i fredagens scramble i Florida Foto: Getty Images

Åberg med nya klubbor i partävlingen – inledde med 60 slag

Här följer ni svenskarna runt om på världens golftourer.

Text: Svensk Golf • 2023-12-09 Uppdaterad 2023-12-09

PGA TOUR/LPGA TOUR

Grant Thornton Invitational 1/3.

Den första ronden av veckans partävling Grant Thornton Invitational spelades som scramble vilket brukar innebära låga scorer. Rond ett på Tiburon GC i Naples Florida blev inget undantag. Leona Maguire och Lucas Glover spelade tillsammans med svenskparet Madelene Sagström/Ludvig Åberg och det var de förstnämnda som gick lägst. De hade varsin putt för 56 slag på sista greenen men båda missade till vänster och Maguire/Glover landade på 57 slag (-15). Sagström och Åberg fick inte heler i sin birdie på sista hålet och fick nöja sig med 60 slag (-12). Åberg, som inför tävlingen skrev sitt första klubbkontrakt, testade sina nya järn, Titleist T100, samma modell som han haft tidigare men den senaste uppdateringen, och Åberg var nöjd med utfallet.

– Jag är inget fan av att byta för ofta men jag gillar verkligen hur de nya klubborna ligger mot marken. Det var ingen stor förändring och jag tycker att det var en bra vecka att byta. Jag har haft en tendens att spinna de korta järnen lite för mycket, nu har vi fått ner spinnen där lite samtidigt som vi behåller spinnen på de längre järnen, jag tror att det kan lyfta mitt spel, sa Åberg, efter första ronden.

Senare under dagen kom paret med Nelly Korda och Tony Finau in på 56 slag (-16) och leder på egen hand inför andra dagens foursome, där lär scorerna bli högre och dessutom mer utslagsgivande. Tävlingen avslutas sedan med en variant på fyrboll där man byter utslag och sedan spelar på sin partners boll resten av hålet.

DP WORLD TOUR

Alfred Dunhill Championship 2/4.

Joakim Lagergren har inlett även veckans Alfred Dunhill Championship starkt och delar 18:e plats efter halva tävlingen. Lagergren har haft ronder på 68-71 och är med sina fem under par fem slag bakom ledande hemmaspelaren Casey Jarvis. Jesper Svensson (+1), Anton Karlsson (+2) och Adam Blommé )+6) missade alla kvalgränsen som gick vid ett under par.

LIV GOLF

Promotions 1/4 .

Finländaren Tapio Pulkkanen gjorde hole in one och gick runt på 67 slag under första ronden av LIV Golf Promotions på Abu Dhabi GC under fredagen. Efter lördagens rond går de 20 främsta vidare till 36 hål på söndagen om tre tillgängliga platser.

PGA TOUR CHAMPIONS

Kvalskolan 4/4 .

Daniel Chopra gjorde ett fint kval men missade i slutänden möjligheten att spela till sig ett kort på nästa års tour med ett slags marginal. Chopra delade åttondeplatsen på 12 under par och tre spelare på 13 under par fick spela särspel om det femte och sista kortet. Segern i kvalskolan gick till australiern Cameron Percy på 20 under par, fem slag före tvåan, landsmannen Michael Wright. Christopher Hanell slutade sex under par på delad 28:e plats.

LEGENDS TOUR

MCB Tour Championship 1/3.

Michael Jonzon gick runt på 64 slag (-8) under första ronden av Tourfinalen på Legends Tour. Jonzon är ett slag före österrikaren Markus Brier och skotten Euan McIntosh. Här kan ni läsa mer om Michael Jonzons inledning.

WORLD CHAMPIONS CUP

Efter fredagens spel av seniormatchen mellan Europa, USA och ett internationellt lag är det jämnt på resultattavlan. Det internationella laget leder på 111,5 poäng, en halv poäng före USA, med det europeiska laget som trea på 105 poäng. Under fredagen spelade Robert Karlsson tillsammans med spanjoren Miguel Angel Jimenez i två niohålsmatcher och duon skrapade tillsammans ihop 16,5 poäng. Under lördagen spelas pro am och under söndagen avslutas matchen med singelspel.


Text: Svensk Golf • 2023-12-09
ToursvepetDP World TourEuropean Legends TourLeona MaguireLIV GOlfLPGA TourLucas GloverLudvig ÅbergMadelene SagströmNelly KordaPGA TourPGA Tour ChampionsTony FinauTournyttToursvepet
Rulla till toppen