Michael Jonzon inledde veckans Tourfinal med 64 slag och ledning efter första ronden på Mauritius Foto: Getty Images

64 slag av Jonzon i Tourfinalen

Jagar första segern för året i säsongens sista tävling.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-08 Uppdaterad 2023-12-08

Den här veckan spelas sista tävlingen av årets Legends Tour – MCB Tour Championship – på Belle Mare Plage på paradisön Mauritius i Indiska Oceanen. Efter första ronden är det svenskt i topp i form av Michael Jonzon, som gick runt på 64 slag (-8) utan bogeys.

– Det är ganska många luriga hål men det finns en hel del birdies om man håller bollen i spel. Det känns bra att få i lite birdies och jag är väldigt nöjd, sa Jonzon efter ronden.

Banan på Mauritius är inte särskilt lång men relativt trång från tee. Konsten är att inte låta sig luras och gå för allt utan spela med tålamod.

– jag slår ganska mycket järn från tee och inte mycket drives. Det är viktigt att ha en plan här.

Det har varit en fin säsong så här långt för Michael Jonzon som bland annat har en andraplats i Frankrike och en niondeplats senast i Vietnam. Han har också gjort ett antal gästspel på PGA Tour Champions och slutade på 71:a plats i Schwab Cup. Men någon seger har det inte blivit ännu den här säsongen. Kanske kan den komma i årets allra sista tävling.

– Jag hoppas kunna vara med däruppe och slåss om segern på söndag, det är ju det som saknas under ett annars ganska bra år.

Jonzon är ett slag före Markus Brier från Österrike och skotten Euan MacIntosh inför andra dagens spel. Näst bästa svensk är Patrik Sjöland på en delad elfteplats med 69 slag.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-08
TournyttEuan MacIntoshEuropean Legends TourMarkus BrierMichael JonzonPatrik SjölandTournytt
Rulla till toppen