Meja Örtengren försvarade sin seger i Rolex Tournament of Champions efter fyra ronder under 70 slag // Foto: Ajga

Fin seger för Örtengren och stark inledning av Forsström

Svenska framgångar i Tourvärlden.

Text: Svensk Golf • 2022-11-25 Uppdaterad 2022-11-25

DP WORLD TOUR. Det spelas dubbla tävlingar på DP World Tours inledande vecka av den nya säsongen. I Joburg Open inledde segraren i DPWT:s kvalskola, Simon Forsström, bra med en 67-rond (-4) och delar niondeplatsen efter första ronden, fyra slag bakom ledande engelsmannen, Dan Bradbury. Anton Karlsson är näst bästa svensk med 69 slag (-2) på en delad 30:e plats. I Australien spelas Australian PGA Championship med bland annat Cameron Smith och Adam Scott i startfältet men efter två ronder är det en annan hemmaspelare, Jason Scrivener, som är i topp. Scrivener har haft ronder på 65-67 och är med tio under par ett slag före Cameron Smith.

LADIES EUROPEAN TOUR. Det är dags för tourfinal och säsongsavslutning på Ladies European Tour och det är svenskt i huvudrollerna. Ledaren av Race to Costa del Sol, Linn Grant inledde med 67 slag och är ett slag före tvåan på rankingen, Maja Stark, som hade 68 slag. Förutsättningarna är att Stark behöver sluta före Grant för att ta hem segern på Order of Merit efter en säsong där de båda dominerat LET och har haft extremt jämna resultat under hela året. Stark delar sjundeplatsen efter dag ett och på samma placering finns också Jessica Karlsson.

ASIAN TOUR. Enda svensken i Bangladesh Open, Björn Hellgren, har inlett tävlingen med två ronder på 71 slag och delar därmed 27:e plats. I ledningen med spelare kvar ute på sina andra ronder är thailändaren Itthipat Buranatanyarat på nio under par, nio slag före Hellgren.

AMATÖRGOLF. Meja Örtengren gjorde fyra fina ronder och vann den 45:e upplagan prestigefyllda amatörtävlingen Rolex Tournament of Champions med fyra slags marginal till tvåan Leigh Chien. Örtengren vann även tävlingen ifjol och hade ronderna 69-67-69-68 för totalt 15 under par på TPC San Antonios Canyon Course.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-11-25
ToursvepetAsian TourDP World TourJessica KarlssonLadies European TourLinn GrantMaja StarkMeja ÖrtengrenSimon ForsströmTournyttToursvepet
Rulla till toppen