Linn Grant samlade sig efter två tidiga bogeys och gick runt på 67 slag under första ronden av LET-tourfinalen i Spanien // Foto: Göran Söderqvist

Grant ett slag före Stark – trots mardrömsstarten

Grant: "Var lite stel och nervös i början"

Text: Martin Strömberg • 2022-11-25 Uppdaterad 2022-11-25

Avslutningen av årets Ladies European Tour har handlat mycket om kampen mellan kompisarna Linn Grant (etta på rankingen) och Maja Stark (tvåa på rankingen). När det väl blev åka av under första ronden av tourfinalen, Andalucía Costa del Sol Open de España, var Grant lite tagen av stundens allvar.

– Jag var lite stel och nervös i början och visste inte vad jag skulle göra när jag plötsligt var två över efter tre hål. Jag tror att jag hade byggt upp lite förväntningar inför tävlingen och ville verkligen spela bra och jag tror att pressen tog över lite de första hålen, förklarade Grant efter ronden.

Efter den tröga starten växlade Grant upp med birdies på hål 4,, 6, 8 och 12 innan hon satte in en mäktig slutspurt med birdies också på hål 16, 17 och 18, för en rond på 68 slag (-5) och en delad tredjeplats efter de inledande 18 hålen av 72.

– Jag hittade någonting och kom igång och att jag slutade fem under är jag jättenöjd med. Det känns bra att vara före Maja just nu.

För Maja Stark blev det en 69-rond första dagen och en delad sjundeplats. En bra inledning med sex birdies och två bogeys på hål 10 och 11 just efter vändningen. Stark delar sjundeplatsen med bland andra Jessica Karlsson och på tre under par hittar vi ytterligare två svenskor, Caroline Hedwall och Sofie Bringner. I ledningen efter första ronden av tourfinalen finns engelskan Cara Gainer på sju under par, ett slag före hemmafavoriten Carlota Ciganda.

LIVE-TV: Följ kampen mellan Grant och Stark på Ladies European Tour

Här är ställningen just nu


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-25
TournyttCara GainerCarlota CigandaCaroline HedwallJessica KarlssonLadies European TourLinn GrantMaja StarkSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen