Vincent Norrman fick HIO-jubla under tisdagens träningsvarv. Foto: Göran Söderqvist

Volvo Car Scandinavian Mixed

”Perfekt järntrea in i vinden, slog den rätt bra och den gick i”  

HIO under första träningsvarvet. Bra start på veckan för Vincent Norrman som hoppas att spelet kommer lossna likt förra säsongen. 

Text: Olof Åsgård • 2024-06-04 Uppdaterad 2024-06-04

HELSINGBORG PGA Tour-spelaren Vincent Norrman, 26, är hemma i Sverige för Volvo Car Scandinavian Mixed på Vasatorps Golfklubb i Helsingborg.

Det blir säsongens första DP World Tour-start för Norrman (PGA Championship borträknad). Förra året vann han två gånger – Barbasol Championship (samarrangerad med PGA Tour) i juli och Horizon Irish Open i september. 

Årets PGA Tour-säsong har inte börjat bra och Norrman är 187:a på PGA Tours säsongsranking FedExCup. På 14 starter har han missat kvalgränsen åtta gånger och slutat 39:a som bäst.

Trots att resultaten uteblivit är det en glad och hoppfull Vincent Norrman som äntrar mediatältet bakom nionde green på Vasatorps Tournament Course.
26-åringen önskar att spelet gått bättre men tycker inte att det är så stor skillnad mot hur förra året började och hoppas på att samma utväxling kommer även den här säsongen. 

– Förra säsongen var okej fram till juli då jag började spela riktigt bra och sedan spelade bra resten av säsongen. Så inte jättestor skillnad mot i år, så jag hoppas att det tar fart snart. Jag har jobbat hårt på att bli bättre på vissa slag som jag är dålig på att ta ut i tävling, bland annat drawade slag från tee och in till greener. Man måste verkligen ha de slagen om man ska bli världsstjärna. Jag har lagt tid på det men det har varit svårt, men när det väl släpper kommer det göra mig till en bättre golfare, säger Vincent Norrman.  

Sista veckan som amatör spelade Norrman Scandinavian Mixed 2021 på Vallda och slutade delad 14:e. Nu är han tillbaka och det blir första gången han får spela inför den svenska golfpubliken. Nu som proffs och vinnare på touren.
– Det var covid 2021 så då spelade jag inte inför publik. Så det ska bli kul att få göra det. Jag har aldrig varit här på Vasatorp tidigare men jag gillar layouten och det finns många chanser om man träffar fairway. Det blir viktigt att ta till vara på parfemmorna och du måste vara pricksäker på många av pinnarna. Jag hoppas att banan passar mitt spel, men det vet jag inte riktigt än. 

Hur stor skillnad är det mot banorna du normalt spelar på PGA Tour?
– Det är ofta väldigt, väldigt hårt på PGA-touren och snabbt och kanske lite smalare med mer ruff. Generellt är det mycket svårare banor i USA med medlemmar som tycker att det är roligt när det är svårt och de skryter nästan om vem som har svårast bana. Så gör vi inte i Sverige.

HIO direkt 

Första besöket på Vasatorp Golfklubb och Tournament Course började bra för Norrman som på första träningsvarvet slog till med HIO på det fjärde hålet som spelades 203 meter rakt in i vinden. 
– Perfekt järntrea in i vinden, slog den rätt bra och den gick i.

Hur många har du gjort?
– Jaaaa… mellan sex och åtta, tror jag…

Foto: Anders Almgren

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-06-04
TournyttScandinavian MixedTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen