Tim Widing fick äntligen utdelning på Korn Ferry Tour. Foto: Peter Östlund

TourTempen: ”Har knackat på dörren under lång tid”

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-22 Uppdaterad 2024-04-22

Glödhet

Världsettorna. De två världsettorna Nelly Korda och Scottie Scheffler spelar på en annan högre nivå än sina konkurrenter just nu. Korda har i och med segern i årets första major, Chevron Championship, vunnit sina fem senaste starter, något som bara Annika Sörenstam och Nancy Lopez lyckats med tidigare. Segern på The Club at Carlton Woods togs efter en avslutande 69-rond och glädjande nog var Maja Stark närmast bakom, två slag efter Korda.
Scottie Scheffler vann som bekant The Masters före Ludvig Åberg och i veckans RBC Heritage har världsettan fem slag ner till närmaste spelare efter 15 spelade hål sista ronden. Spelet bröts sent på söndagen på grund av åska men sannolikheten att Scheffler ska tappa segern måste betraktas som obefintlig.

Tim Widing. Första segern på Korn Ferry Tour kom efter särspel på Lakewood National Golf i Florda. Widing har knackat på dörren ett tag nu och efter segern är det mycket som talar för att han äntligen får en rejäl chans på PGA Tour nästa år. Läs mer om Widings seger här.

Maja Stark. Slutade tvåa i årets första major, The Chevron Championship, och tog ett stort kliv mot en plats i sommarens OS. Efter en lite tvekande inledning av säsongen ser formen plötsligt stark ut och enligt Stark själv så har hon vuxit mentalt och har ett bättre tålamod och humör på banan. Bara fortsätt så. Läs mer om Starks andraplats här.

Het

Ludvig Åberg. Efter andraplatsen i The Masters trodde man kanske att energin var lite låg. Men Åberg bara fortsätter att leverera bra ronder och delar sjätteplatsen i RBC heritage som kommer att avslutas på måndagen. Åberg har ett hål kvar och kan med en birdie där eventuellt hoppa upp till en delad andraplats. Det finns dessutom mer att hämta från Åberg sett till närspelets utvecklingspotential.

Varm

Björn Hellgren. Tog sin bästa placering hittills på Asian Tour när han slutade delad åtta i Saudi Open. Hellgren avslutade med en fin 67-rond och detta lär ge en rejäl dos självförtroende framöver.

Joakim Lagergren. Avslutade med 63 slag (-7) och klättrade till en delad tiondeplats i Abu Dhabi Challenge. Lagergren har skyhög högstanivå och kanske kan veckan vara ett formbesked och starten som lyfter honom tillbaka till DP World Tour så småningom.

Sval

Byeong Hun An. Inledde sista ronden av RBC Heritage med dubbelbogey-par-bogey-dubbelbogey och vände till slut på 45 slag (+9). An kom till slut ändå in på 80 slag men föll hela 42 placeringar sista dagen.

Iskall

Viktor Hovland. Missade kvalgränsen i The Masters efter 81 slag andra ronden och drog sig sedan ur veckans signaturtävling RBC Heritage. Det spekuleras hejvilt på sociala medier om vad som händer med Hovland och det är inte utan att man undrar hur han mår. Förhoppningsvis kommer Hovland tillbaks i den form vi är vana att se honom och med det leendet som han blivit känd för att bjuda på ofta under tävlingarna.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-22
TournyttLudvig ÅbergMaja StarkNelly KordaScottie SchefflerTim WidingTournyttTourTempen
Rulla till toppen