I sin 33:e start på Korn Ferry Tour kom den första segern när Tim Widing spelade hem LECOM Suncoast Classic på Lakewood National i Florida Foto: Getty Images

Korn Ferry Tour

Widing tog första segern på Korn Ferry Tour

Vann i särspel och klättrade till andra plats på Order of Merit.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-22 Uppdaterad 2024-04-22

Efter en stabil start av säsongen 2024 så kom äntligen fullträffen för Tim Widing. En stark avslutning på söndagen med tre birdies sista sex hålen gav 66 slag sista ronden och 20 under par totalt. Samma resultat hade också amerikanerna Steven Fisk och Patrick Cover och LECOM Suncoast Classic fick därmed avgöras i särspel. Cover försvann redan på första hålet och på det andra lyckades inte Fisk matcha Widings par. Widings första seger på Korn Ferry Tour var klar och den tog honom upp till andra plats på Order of Merit.

– Jag saknar ord, det här är något jag tränat för så länge och drömt om och när man verkligen lyckas så är det en sådan befrielse. Det är så svårt att vinna en golftävling och känslan är otrolig.

Widing blev proffs 2021 efter en framgångsrik amatörkarriär på University of San Francisco och han har tät kontakt med två år yngre Ludvig Åberg, vars framgångar naturligtvis också sporrat Widing.

– Han är otrolig och det har varit kul att följa honom genom college och den senaste tiden. Pressen tycks inte bita på honom och han är nära att vinna varenda vecka känns det som. Jag tror att svensk golf har en ljus framtid och jag vill ju gärna vara en del av den, hoppas att jag kan spela med honom på PGA Tour nästa år.

Widings seger på Lakewood National Golf Club är en bra start. De 30 främsta på Order of Merit när säsongen är över får kort till PGA Tour. En annan väg är att ta tre segrar under den här säsongen vilket ger en direktplats.

Pontus Nyholm spelade också i Florida och slutade på delad 61:a plats på nio under par, elva slag bakom Widing.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-22
TournyttKorn Ferry TourLudvig ÅbergPatrick CoverPontus NyholmSteven FiskTim WidingTournytt
Rulla till toppen