Henrik Stenson och Rory McIlroy under Ryder Cup i Frankrike 2018 Foto: Getty Images

McIlroy: ”Bästa som hände Europas Ryder Cup-lag 2023 var att Henrik gick till LIV”

Världstvåan svingar mot Stenson på sociala medier.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-10 Uppdaterad 2023-12-10

När det blev klart att spanjoren Jon Rahm skrivit på för LIV Golf klev nordirländaren Rory McIlroy lite oväntat fram och ville ändra reglerna för vilka som får spela i det europeiska Ryder Cup-laget. Trots att Rahm nu gått till LIV så vill McIlroy se spanjoren i Ryder Cup om två år. McIlroy har vid ett flertal tillfällen tidigare sagt att han absolut inte vill se några LIV-spelare i Ryder Cup-sammanhang för Europa i framtiden.

– Jon kommer att vara med på Bethpage 2025, så på grund av detta beslut behöver Europatouren skriva om reglerna för Ryder Cup-berättigande. Det är absolut ingen tvekan om det – jag vill verkligen ha med Jon Rahm i nästa Ryder Cup-lag, sa McIlroy nyligen.

Som bekant utsågs Henrik Stenson först till kapten för det europeiska laget inför matchen som spelades 2023, men blev sedan av med uppdraget när han valde att ansluta till LIV Golf i juli 2022. Istället fick engelsmannen Luke Donald ta över som kapten och ledde det europeiska laget till seger mot USA med 16,5 mot 11,5 på Marco Simone GC.

När Lou Stagner, golfdataanalytiker vid Arccos Golf, efter Rahms övergång, lade ut en retorisk fråga på X om McIlroy också skulle vilja skriva om reglerna så att Henrik Stenson skulle kunna bli kapten igen var McIlroy snabb att svara: ”Det bästa som hände Europas Ryder Cup-lag 2023 var att Henrik gick till LIV”

Kort därefter tog engelsmannen Ian Poulter chansen att med uppenbar sarkasm såga McIlroy på sitt eget vis. Bland de över 450 kommentarerna var många besvikna på McIlroys brist på respekt och menade att kommentaren var helt onödig och en förolämpning mot Stenson.

Ihärdiga rykten på sociala medier gör gällande att också amerikanen Tony Finau, 21:a på OWGR, och engelsmannen Tyrrell Hatton, tolva på samma världsranking, är nära en övergång till LIV Golf, och att de ska ansluta till Rahms nya LIV-lag. Ingenting är dock bekräftat av någon officiellt. Finau hade möjligheten att bemöta uppgifterna om en LIV-flytt under veckans Grant Thornton Invitational men valde då att inte kommentera.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-10
TournyttHenrik StensonIan PoulterLIV GOlfRory McIlroyRyder CupTournytt
Rulla till toppen