Henrik Stenson hade mycket gott att säga om första rondens spelkompis, Maja Stark // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stenson om Stark: ”Finns inga begränsningar”

Imponerad av Starks attityd och känslor.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-09 Uppdaterad 2022-06-09

HALMSTAD. Den stora publikbollen under morgonpasset av Scandinavian Mixed första ronden var självfallet den med Maja Stark, Henrik Stenson och Peter Hanson. De båda förstnämnda tog sig runt på 70 slag (-2) medan Hanson fick nöja sig med en 75-rond, och efter ronden var Stenson imponerad av Maja Starks spel, men ännu mer bländad av hennes attityd.

– Det är ju en av fördelarna med den här tävlingen att jag får möjligheten att spela till exempel med Maja, det hade jag troligen inte fått chansen till annars. Hon spelar aggressivt och driver bollen långt och bra, men den allra största tillgången tror jag att hon har mellan öronen. Det mentala är ju extremt viktigt i golf, både på banan, men också att orka lägga ner tiden vid sidan av, och den egenskapen kommer att ta henne långt. Jag tror att det bor en perfektionist där inne i henne och det finns egentligen inga begränsningar hur långt hon kan gå, berömmer Stenson.

För Stark var det en ny erfarenhet att spela med publik och det var lite av en skräckblandad upplevelse. I början när spelet hackade lite var det jobbigare än när spelet stämde till bättre på slutet.

– Det var intressant, jag är inte riktigt van vid det. Det var pinsamt när jag spelade dåligt, jag ville bara gå in i skogen och gömma mig, men sedan när det gick bättre så var det trevligare.

Stark var tidigt två över par men vändningen kom när hon först rullade i en lång putt för birdie på det tionde hålet som hon sedan följde upp med en lika lång eagle på hål elva. Å andra sidan brände hon korta puttar för birdies på såväl hål 17 som 18.

– Det finns jättelåga scorer därute och jag får försöka att skjuta lågt i morgon, sa Stark.

Henrik Stenson var mer nöjd med sin 70-rond än Stark och trots lite svajigt långt spel lyckades tävlingens värd ta sig in två under par. Och han tackade puttningen för det resultatet.

– Maja spelade bättre än jag men det är ju så det är i golf, man kan få samma resultat fast på två helt olika sätt. Puttningen räddade mig och två under är ingen dålig start. Nu ska jag försöka klämma in en halvtimme på rangen och komma ut starkt i morgon.

Ledningen efter att första halvan av startfältet spelet klart delas mellan skotten Craig Howie och fransmannen Matthieu Pavon på sju under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-09
TournyttDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourMaja StarkPeter HansonScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen