Vincent Norrman och Kristoffer Broberg känner varandra väl från hemmaklubben Haninge GK. Foto: Göran Söderqvist

Scandinavian Mixed

Drömstart av Norrman: ”Jag kan vinna”

KUNGSBACKA. Det står visserligen (a) bakom Vincent Norrmans namn på ledartavlan. Men resultat och spel tyder på att talangen är på Vallda för mer än att se och lära.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-10 Uppdaterad 2021-06-10

Vincent Norrman har fått en riktigt fin start på veckans Scandinavian Mixed. Den svenske amatören är sex under par efter 18 spelade hål och därmed bäste svensk i skrivande stund.

Men trots den fina starten var 23-åringen själv inte helt nöjd med allt. Bland annat efter att ha gjort ett, vad han själv kallar, juniormisstag på hål 6, par 5.
– Jag nådde enkelt in på två. Pinnen var lite till vänster men jag slog den höger. Bollen låg ganska dåligt i närheten av ett brunnslock så det var lite lerigt. Jag tänkte då att jag skulle ta ner den lite och slå in den i vallen för att få stopp. Men jag tog lite för mycket klubba och ”deloftade” den rakt igenom och ner i vattnet för att därefter tvåputta, sa Norrman till Svensk Golf efter ronden.

Men efter dubbeln på hål 6 lyckades Norrman komma tillbaka in i spelet snabbt. Mycket tack vare hans caddie för veckan – Sean Mcdonagh.
– Jag var tre under par efter nio spelade hål och det är väl aldrig dåligt. Det kändes enkelt, det var ett bra flyt där ute. Jag slog inte bort något utan träffade många fairways.

En riktig smakstart start av Vincent Norrman alltså. Näst bäst av svenskarna är Johanna Gustavsson, Jenny Haglund och Kristoffer Broberg. Den trion är fyra under par.

Och just Broberg är en stor anledning till att Vincent Norrman är på den plats han är i nuläget. De båda har Haninge GK som hemmaklubb och därför har de också tillbringat oräkneligt många timmar tillsammans ute på klubben. Norrman själv går så långt att han menar att han inte skulle vara ute på touren över huvud taget om det inte vore för ”Kotte” Broberg.
– Han är en kille som verkligen vill hjälpa alla grabbar ute på klubben. Är han ute och tränar lägger han gärna en och en halv, två timmar med att hjälpa någon annan istället för att slå själv.
– Han har väl nästan uppfostrat mig lite på golfbanan. Det är många somrar som han tagit mig under armen lite och bara lärt mig slå en flopp eller hur man ska tänka med något annat. Han har också lärt mig att man ska våga ta för sig lite.

Och jodå, en timme efter att Broberg var klar med sin öppningsrond stod han vid den 18:e greenen för att gratulera sin klubbkamrat, Norrman, efter den fina ronden.
– Vi är riktigt bra kompisar och han är en inspirationskälla för mig, säger Norrman.

Vincent Norrman planerar att på måndag lämna livet som amatör för att istället bli proffs. Med tanke på hur spelet såg ut under torsdagen är det inte en dag för tidigt. Han känner själv att han har chansen att vinna redan den här veckan.
– Jag tror att jag kan vinna. Jag lämnade några slag där ute med en dubbel och en bogey med en wedge från fairway. Så det tror jag verkligen att jag kan.

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-06-10
TournyttEuropean TourKristoffer BrobergLadies European TourScandinavian MixedTournyttVallda G&CCVincent Norrman
Rulla till toppen