5de3d9ecef773

Tournytt

Se den omtalade selfien med Henrik Stenson

PEBBLE BEACH. Henrik Stensons andraslag på det 16:e hålet på lördagen knockade olyckligt en åskådare i pannan. Vad åskådaren bad om som plåster på såren? En selfie, som blivit söndagens virala golfbild.

Oskar Åsgård • 2019-06-16

Det blev en händelserik avslutning på Henrik Stensons tredjerond i US Open. En halvsocket, som Stenson beskrev slaget, på det 16:e hålet flög in i publiken till höger om greenen och träffade en åskådare rakt i huvudet.

– Jag går på den lite för mycket med en trekvarts järnåtta och slår en halvsocket helt enkelt. Fin flykt på den ändå, även om den var långt in mot hälen. Tyvärr träffade den en kille rakt i huvudet, vi ropade fore men de stod bakom ett träd mitt i publikhavet och hinner inte ducka så han får den rakt i pannan. Så han har en bula som är som en halv golfboll och ligger ner när vi kommer fram, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Den obehagliga situationen tog dock en oväntad vändning när Stenson ner till greenen.

– Han är vid ganska gott mod ändå, för han ligger och tar selfies på sig själv och sin bula. Jag tror att han kan ha haft lite att dricka innan möjligtvis som kanske gjorde att smällen inte tog lika hårt, för stunden i alla fall. Jag kollade hur det är med honom och då ber han om en sak, om vi kan ta en bild tillsammans, berättar Stenson.

Givetvis ställde Stenson upp på det och nedan ser du selfien som blev lördagens snackis på Pebble Beach.

Sättet svensken hanterade situationen efter vådaskottet har redan vunnit honom många nya fans bland golfpubliken.

Så här skrev åskådaren Will Kamensky om situationen på sin instagram: “@henrikstenson the shot was such a beaut I had to watch it all the way to the ground. I’m fine by the way – thanks for being the man.”

Stensons slag knockade åskådare i huvudet – ”offret” bad om en selfie


ÅSGÅRD: ”Har Stenson 0,2 procents chans att vinna?”

Se den omtalade selfien med Henrik Stenson

TV: Hör Stenson berätta för Svensk Golf om den dråpliga situationen

Scroll to Top