5de3da011983e

Tournytt

Stensons slag knockade åskådare i huvudet – ”offret” bad om en selfie

PEBBLE BEACH. Henrik Stensons tredjerond i US Open tog en oväntad vändning när han träffade en åskådare i huvudet på 16:e hålet och den skadade killen bad Stenson om en selfie, som plåster på såren.

Oskar Åsgård • 2019-06-16
Stensons slag knockade åskådare i huvudet – ”offret” bad om en selfie

Henrik Stenson var ett under par för dagen när han skulle slå sitt andraslag på det 16:e hålet. Men inspelet blev tyvärr inte riktigt som han tänkt.

– Jag går på den lite för mycket med en trekvarts järnåtta och slår en halvsocket helt enkelt. Fin flykt på den ändå, även om den var långt in mot hälen. Tyvärr träffade den en kille rakt i huvudet, vi ropade fore men de stod bakom ett träd mitt i publikhavet och hinner inte ducka så han får den rakt i pannan. Så han har en bula som är som en halv golfboll och ligger ner när vi kommer fram, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Den obehagliga situationen tog dock en oväntad vändning när Stenson ner till greenen.

– Han är vid ganska gott mod ändå, för han ligger och tar selfies på sig själv och sin bula. Jag tror att han kan ha haft lite att dricka innan möjligtvis som kanske gjorde att smällen inte tog lika hårt, för stunden i alla fall. Jag kollade hur det är med honom och då ber han om en sak, om vi kan ta en bild tillsammans. Så jag ligger också ner på marken med hans flickvän mellan oss och så tar vi en liten selfie där, innan han togs bort för omplåstring, berättar Stenson.

Som det proffs han är tog Stenson direkt åskådarens kontaktuppgifter och berättar för Svensk Golf att han tänker skicka över lite grejor, eventuellt mer än en golfboll denna gång, som plåster på såren.

Det sista åskådaren sa till Stenson var “go kick arse”. Från det kniviga ruffläget till höger om 16:e green gjorde Stenson det bra som löste en bogey, på 17 räddade han ett bra par från ett halvknepigt bunkerläge och på avslutningshålet satte svensken en utmärkt slutpunkt på sin rond.

TV: Hör Stenson berätta för Svensk Golf om den dråpliga situationen

En precist slagen wedge lämnade en sexmetersputt för birdie som rullades mitt i hål för birdie, 70 slag och en totalscore på fyra under par.

– Ja, det var skönt att få i den, jag hade några riktigt bra puttar på halvdistans (för birdie) på 13, 14 och 15 som alla strök hålkanterna utan att gå i så det var skönt att få i den på sista. Det slätade över vad som hade blivit en tråkig avslutning på ronden annars.

Känns det som att spelet är i bättre slag inför imorgon efter den här ronden?
– Jo, absolut. Gjorde bra jobb med Pete (Cowen, Stensons tränare) på rangen efter ronden igår och tyckte att vi hittade lite bättre med de långa slagen och jag slog många bra slag där ute idag. Det var lite tufft med vinden, framförallt att den fluktuerade litegrann. Vi fick fel på vinklarna ett par gånger och det kostade, säger Stenson.

Stenson inleder finalronden på delad niondeplats, sju slag bakom ledande Gary Woodland och sex bakom Justin Rose.

Se den omtalade selfien med Henrik Stenson


ÅSGÅRD: ”Har Stenson 0,2 procents chans att vinna?”


Scroll to Top