PGA Championship – Round Two

Tournytt

Olesens bag på villovägar – framme i sista stund

Thorbjörn Olesens uppladdning inför Nordea Masters kunde helt klart vara bättre.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-15 Uppdaterad 2019-12-12

Thorbjörn Olesen är en av favoriterna i veckans Nordea Masters. Dansken har den senaste tiden spelat fin golf och radat upp fina resultat.
En seger i Italian Open första veckan i juni blev starten på en svit med bland annat en andraplats, en tredjeplats, en sjätteplats och en tolfteplats.

I och med de fina placeringarna har dansken nu en chans att spela sig in i årets Ryder Cup-lag. Men det var nära att den chansen skulle försvinna – på grund av British Airways.

Olesen skrev under tisdagen på Twitter att hans golfbag o-c-h hans extrabag var borta. De båda hade försvunnit på tio dagar.


Men under onsdagen, några timmar innan dansken höll en presskonferens på Hills Golf & Sports Club, hade klubborna kommit fram.
– De kom i morse. Jag är väldigt glad. Det var mina riktiga klubbor, extrabagen är fortfarande inte framme men den bryr jag mig inte så mycket om. Nu ser jag fram emot att spela banan, sa Olesen under sin presskonferens.

Söderberg trivs på hemmaplan


Björk vill vila sig i form

28-åringen är den här veckan en av storfavoriterna till att ta hem tävlingen. Och med den form han haft de senaste veckorna tycker dansken att det är rimligt.
– Det är många bra spelare den här veckan. Jag har spelat bra de senaste månaderna. Men en av spelarna som är här har vunnit ett par majors så han är kanske mer favorit, sa Olesen och syftade på Martin Kaymer.
– Men självklart, med formen jag har skulle jag nog säga att jag är en av favoriterna. 

Med ett lyckat resultat under veckan skulle Olesen närma sig Ryder Cup än mer. Och även om dansken gärna hade spelat tävlingen försöker han tänka på annat.
– Jag hade älskat att vara i Paris och spela för Europa. Men jag kan bara gå ut på banan och spela så bra som möjligt och då ta en plats i laget.
– Jag har två veckor där jag kan spela bra och ta en plats i laget. Mitt mål är att göra det.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-15
TournyttEuropean TourNordea MastersRyder CupThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top