SSE Scottish Hydro Challenge – Day Four

Söderberg trivs på hemmaplan

Sebastian Söderberg ser fram emot chansen att spela inför hemmapubliken. Dessutom har han en fördel: han tränar på Hills till vardags.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-15 Uppdaterad 2019-12-12

För Sebastian Söderberg är veckans Nordea Masters-tävling hemmaplan på flera sätt.

Dels spelas tävlingen i Sverige. Dels i Göteborg. Och dessutom på Hills Golf & Sports Club – där Söderberg oftast spelar när han är hemma. Och Challenge Tour-spelaren ser fram emot uppgiften:
– Det här ska bli hur kul som helst. Jag bor hemma, bara tio minuter bort. Här har vi hela svenska publiken och en bana som jag tränar och spelar på vanligtvis när jag är hemma. Det här ska bli hur kul som helst, säger Söderberg till svenskgolf.se/wp. 

Hanson tror Hills blir en utmaning


”Vi kommer att servera ”Beef” köttbullar och lingon”

Hur stor fördel är det då, att tävlingen spelas på sin hemmaklubb? Enligt Söderberg är det kanske inte en så stor fördel som man först kan tänka sig.
– Det ser helt klart annorlunda ut nu. När jag är ute här och spelar är jag oftast rätt så aggressiv, säger Söderberg och syftar på de taktiska förändringarna en European Tour-tävling kräver.
– Nu har det också kommit rätt så mycket regn. Så banan spelas annorlunda från när jag spelade här för några veckor sedan.

Enligt Sebastian Söderberg är den viktigaste klubban i bagen den här veckan puttern. Om han får till en bra vecka med den platta klubban kan det bli en väldigt rolig vecka, menar han.
– Puttar jag bra blir det oftast en rätt så bra vecka. Puttar jag dåligt måste jag spela riktigt bra.

Och att putta bra lär inte vara helt omöjligt på Hills GSC:s greener. De är nämligen i ett fantastiskt skick.
– Ja, de är hur bra som helst. Ombyggnationen har blivit så bra. Det rullar jättefint och de har hållit sig rätt bra trots egnet. Det är klart det blivit lite mjukare men det håller sig förvånansvärt bra, säger Söderberg.Text: Jesper Johansson • 2018-08-15
TournyttEuropean TourNordea MastersSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen