Tournytt

Så hyllas Arnold Palmer av proffsen

Få symboler är så ikoniska inom golfen som Arnold Palmers paraply. Det fyrfärgade regnskyddet kommer att synas på de flesta spelarnas utrustning och kläder under veckan.

Jesper Johansson • 2017-03-15

För första gången sedan Arnold Palmers bortgång i september är det dags för Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Orlando, Florida.

Det är något som uppmärksammas med filmer och en staty. Men också deltagarna i tävlingen gör vad de kan för att hedra The King.

 

Historien om Arnold Palmers paraply

Bland annat kommer Rickie Fowler spela med unika golfskor för tävlingen. Det är ett par Puma Golf Ignite Hi-Tops med ikoniska bilder på legenden, samt hans välkända signatur. På skorna finns Arnold Palmers välkända paraply ett citat av Rickie Fowler som lyder:

”Legender lever för evigt. Du kommer att leva föralltid Arnie. Jag kommer aldrig att glömma björnkramen utanför Augustas klubbhus, se dig slå ditt sista utslag där och tiden vi tillbringade i omklädningsrummet på Bay Hill. Tack för att du var du och gjorde att jag fick chansen att göra det jag gör varje dag! Jag älskar dig precis som alla gjorde! Vila i frid, The King.”

Så hyllas Arnold Palmer av proffsen
De här skorna kommer endast i två exemplar. Ett par bärs av Rickie Fowler. Det andra paret auktioneras ut för välgörenhet. //Foto: Puma.

Skon kommer bara i två exemplar.
Ett av dem bär Rickie Fowler under tävlingen.
Det andra paret auktioneras ut. Pengarna går till välgörenhet.
Dessutom kommer Rickie Fowler att bära det berömda paraplyet på kepsen och kragen.

Så hyllas Arnold Palmer av proffsen
Rickie Fowler med veckans keps och skor. //Foto: Rickie Fowler på Snapchat.

Det är dock inte bara där som den berömda symbolen kommer att synas.
Morgan Hoffmann har låtit göra tre stycken specialdesignade wedgar för tävlingen.
Hans Titleist SM6-wedgar visar en kanna isté och lemonad (en drink som även kallas just Arnold Palmer), ett flygplan som symboliserar det Arnold Palmer flög med, samt ett paraply med texten The King stämplat i olika storlekar.

Se här:

Men det är inte allt. Billy Horschel har paraplyet på kragen av sina tröjor, och han gick ut på Twitter förra veckan och berättade att han var besviken på kollegorna som hoppar över årets tävling.

Så här ser hans tröjor ut:


 

Räkna med att se fler hyllningar till Arnold Palmer i veckans tävling.
Vem vet, kanske får vi se någon av våra svenskar bära det berömda paraplyet.

Scroll to Top