OHL At Mayakoba – Final Round

Regnoväder tvingar fram måndagsspel

PGA TOUR. Det är inte bara i Sverige som det regnar rätt så bra så här års. Även Playa del Carmen i Mexiko fick sin beskärda del av nederbörd under söndagen, vilken försköt finalrundan av OHL Classic kraftigt.  Tre och en halv timma med regn- och åskskurar tvingade arrangören till ett ofrivilligt uppehåll då El

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-16 Uppdaterad 2015-11-16
Regnoväder tvingar fram måndagsspel

PGA TOUR. Det är inte bara i Sverige som det regnar rätt så bra så här års. Även Playa del Carmen i Mexiko fick sin beskärda del av nederbörd under söndagen, vilken försköt finalrundan av OHL Classic kraftigt. 

Tre och en halv timma med regn- och åskskurar tvingade arrangören till ett ofrivilligt uppehåll då El Camaleon Golf Club plötsligt hade fått ett dussintal mer vattenhinder än vad som fanns utritat i banguiden. 

Upplösningen, där ledarbollarna hunnit komma till hål 13, är satt till att starta 08.00 lokal tid (15.00 i Sverige) om vädergudarna är på arrangörens sida. 

Det blir första gången på över tio år som två raka PGA Tävlingar tvingas att ta till spel på måndagen för att få till ett avgörande. 

Leder tävlingen med två slag på -19 gör duon Graeme McDowell och Russel Knox, som båda lyckats pilla i sex birdies vardera under sitt finalvarv.. 

Sex slag bakom på en delad sjätteplats återfinns en pånyttfödd Fredrik Jacobson som efter en trög första halva av fijnalrundan (+1) fick det att lossna rejält med tre raka birdies innan spelet avbröts med fem hål kvar att spela. 

Henrik Norlander hade ett tyngre avslutningsvarv och kom i mål på 74 slag (-5 totalt) vilket gör att han i dagsläget parkerar på en delad 46:e plats.

Du finner hela leaderboarden inför avgörandet här och nedan kan du njuta av några av godbitarna som det bjöds på innan ovädret slog till. 

68 x 2 ger Norlander slagläge


Norlander en dropp från täten


"Jag och min putter är vänner igen"


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-16
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderTävlingarTournytt
Rulla till toppen