5de484e27bb5c

Blogg

68 x 2 ger Norlander slagläge

PGA TOUR. Henrik Norlander fortsätter att visa framfötterna i OHL Classic i Mexiko. Hans inledande bergsäkra 68-runda följdes upp av en ännu bergsäkrare 68-runda under varv två.  Enda missen under torsdagens varv var utslaget på 13:e hålet, vilket kostade stockholmaren – som är tillbaka på PGA Touren efter att ha spenderat förra säsongen på web.com

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14 Uppdaterad 2015-11-14
68 x 2 ger Norlander slagläge

PGA TOUR. Henrik Norlander fortsätter att visa framfötterna i OHL Classic i Mexiko. Hans inledande bergsäkra 68-runda följdes upp av en ännu bergsäkrare 68-runda under varv två. 

Enda missen under torsdagens varv var utslaget på 13:e hålet, vilket kostade stockholmaren – som är tillbaka på PGA Touren efter att ha spenderat förra säsongen på web.com Tour – två slag. 

Under fredagens runda tog han rejäl revansch på hålet och förvandlade dubbelbogeyn till en skön birdie istället. 

Framförallt är det spelet tee till green som imponerar. Birdieputtar på 31 av 36 greener är ett facit som till och med gjort Henrik Stenson stolt. 

Med sina sex under par totalt ligger Henrik Norlander på delad 20:e plats, sex slag efter en pånyttfödd Graeme McDowell som gick runt andra varvet på fantastiska 63 slag.

Fredrik Jacobson slet på banan och studsade tillbaka med en birdie så fort det gjordes en bogey, vilket är en bra egenskap på golfbanan. 70 under inledningsvarvet följdes upp med 69 slag och tre under par totalt, något som räcker till en delad 51:a plats. 

Jonas Blixt (72-71) får doch hem och ladda om batterierna. Plus ett totalt var tre slag ifrån cutten som drogs på två under par.

Aktuell ställning efter halva tävlingen finner du här.

Och har du alltid undrat vad proffsen gör mellan rundorna, så kommer Kevin Streelman med sitt bidrag här. Fredagens 67-runda firades programenligt med en cykeltur (!) ifrån golfbanan…

Norlander smyger i Jackson


Mörkret stoppade Norlander


Två svenskar kvar i Mississippi


Norlander en dropp från täten


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderJonas BlixtTävlingarTournytt
Scroll to Top