Shriners Hospitals For Children Open – Round One

Blogg

Mörkret stoppade Norlander

Foto: Getty Henrik Norlander var på 17:e green när mörkret bröts på TPC Summerlin Fyra svenskar var i hetluften under första dagen av tävlingen med det korta och enkla namnet Shriners Hospitals for Children Open. Spelplatsen är TPC Summerlin utanför Las Vegas och återigen visade web.com-uppflyttade Henrik Norlander att hans potentialmagnitud är betydande. Efter 16 spelade

Text: Martin Strömberg • 2015-10-23 Uppdaterad 2015-10-23
Mörkret stoppade Norlander
Foto: Getty Henrik Norlander var på 17:e green när mörkret bröts på TPC Summerlin

Fyra svenskar var i hetluften under första dagen av tävlingen med det korta och enkla namnet Shriners Hospitals for Children Open.

Spelplatsen är TPC Summerlin utanför Las Vegas och återigen visade web.com-uppflyttade Henrik Norlander att hans potentialmagnitud är betydande. Efter 16 spelade hål har Norlander tio par och sex birdies i kortet och delar femteplatsen med en hel hög andra spelare.

– Det var egentligen stabilt hela dagen men framförallt puttningen var solid, säger Norlander till Svensk Golf.

Han avslutade dagen med att spika upp bollen på det 180 meter långa 17:e och inleder alltså med en birdieputt klockan 07.30 på fredagsmorgonen lokal tid.

Carl Pettersson som hade fin form under stora delar av hösten visade också att han menar allvar i uppstarten av den nya säsongen. Shriners är blott andra tävlingen på 2016-års schema och att få en flygande start med ett par bra placeringar kan ge en betydligt skönare marginal än att hela tiden jaga uppåt. Det är snart fyra år sedan “Big Dog” vann på Harbour Town och innan dess höll han sig till ungefär två år mellan segrarna. Kanske dags igen för Pettersson som gick tre under första dagen i Nevada.

Freddie Jacobson gick ett under efter en fin spurt med tre birdies sista sex hålen och delar 79:e platsen.

Jonas Blixt fick en mardrömsinledning på sin rond och var hela sju över efter tre hål. Men fem magiska hål på vägen in vände ronden till åtminstone respektabel då han gjorde birdie-par-birdie-eagle-birdie mellan hål 12-16 och totalt blev det till att skriva under en 74:a (+3) för Blixt. Han delar 131:a plats men har åtminstone en möjlighet att ta sig upp på rätt sida kvalgränsen med ett bra andravarv.

Ställningen

 

I golfens finrum för att stanna

Svensken klar för PGA Tour


Text: Martin Strömberg • 2015-10-23
BloggCarl PetterssonFreddie JacobsonHenrik NorlanderJonas BlixtTournytt
Scroll to Top