Shriners Hospitals For Children Open – Round One

Norlander en dropp från täten

PGA TOUR. Thomas Aiken startade som bekant sin inledande runda av OHL Classic i Mexiko med hole-in-one, birdie, birdie. Det svenska stjärnskottet Henrik Norlander ville inte vara mycket sämre och kontrade med par-birdie-birdie-birdie.  Med en sådan vass start, kompletterat med två ytterligare birdies och sju par låg stockholmaren på delad tredje plats när han peggade upp

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-12 Uppdaterad 2015-11-12
Norlander en dropp från täten

PGA TOUR. Thomas Aiken startade som bekant sin inledande runda av OHL Classic i Mexiko med hole-in-one, birdie, birdie. Det svenska stjärnskottet Henrik Norlander ville inte vara mycket sämre och kontrade med par-birdie-birdie-birdie. 

Med en sådan vass start, kompletterat med två ytterligare birdies och sju par låg stockholmaren på delad tredje plats när han peggade upp på det 13:e hålet, par fem och ytterligare en bra möjlighet att göra birdie. 

Då kom slaget som kommer gäcka 28-åringens sömn natten som kommer. Dropp och tredjeslaget från tee, med trist dubbel som följd. 

Men besvikelsen ruskades snabbt av och med resten par på hemvägen kritade Norlander på en prydlig 69:a (-3) i klubbhuset, efter att ha träffat 14 av 18 greener på rätt antal slag. Med det är han tre slag från ledningen. Och bara ett ynka hål över par är imponerande, med tanke på att han ”bara” träffade hälften av fairwaysen med sin driver. 

Fredrik Jacobson är två slag sämre efter en stark birdiespurt, tre stycken på de sista fem hålen. Jonas Blixt kämpade under sin runda som förrycktes av ett regnoväder. Ett över par för dagen blev 31-åringens facit.

Thomas Aiken då, hur gick det för honom? Tja, låt oss säga att sydafrikanen nog önskade att rundan var klar där efter tre hål. Kvadrupelbogeyn på sjuan fullständigt rev sönder 32-åringens scorekort och han gick tre över par totalt. Underbart är kort, alldeles för kort, som Magnus Uggla brukar säga

Och ett levande bevis på att Henrik Norlander är sagolikt bra på att pricka greenerna är denna video ett utmärkt exempel på. Hyggligt slag, får man lov att säga. 

"Formen känns bra"


"Fidde" briljerade


Mörkret stoppade Norlander


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-12
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderJonas BlixtTävlingarTournytt
Rulla till toppen