2015 Fubon LPGA Taiwan Championship – Day 3

Blogg

Tonåringar slåss om titeln

Foto: Getty Lydia Ko leder inför avslutningen i Taiwan men får hård konkurrens av unga engelskan Charley Hull I ena hörnan: Lydia Ko, 18 år, (-13), Världsranking: 2 I den andra: Charley Hull, 19 år, (-8), Världsranking: 51 När Fubon LPGA Taiwan Championship ska avgöras står ynglingarna i centrum. Lydia Ko har slagit igenom sedan

Text: Martin Strömberg • 2015-10-24
Tonåringar slåss om titeln
Foto: Getty Lydia Ko leder inför avslutningen i Taiwan men får hård konkurrens av unga engelskan Charley Hull

I ena hörnan: Lydia Ko, 18 år, (-13), Världsranking: 2

I den andra: Charley Hull, 19 år, (-8), Världsranking: 51

När Fubon LPGA Taiwan Championship ska avgöras står ynglingarna i centrum.

Lydia Ko har slagit igenom sedan flera år och har redan vunnit nio gånger på LPGA, vara en major. Ko är storfavorit inför slutronden men Charle Hull har visat att man inte kan räkna bort henne ur några sammanhang. Hon har visserligen “bara” två segrar på LET men har radat upp fina formbesked under säsongen.

– Det är en rolig bana och jag ska bara försöka att fortsätta göra birdies, sa Hulle efter sin tredjerond på 71 slag.

Ko har som alltid en avslappnad attityd till golf och är van att gå i ledarboll vid stora tävlingar. Och rugbytokiga Ko kommer att hålla koll på Nya Zeelands match i Rugby VM det första hon gör innan hon åker till banan under sista dagen.

– Först ska jag sova mina tio timmar, jag behöver min skönhetssömn. Men sedan ska jag gå upp och kolla på twitter hur det går.

Om golfen säger hon så här:

– På den här banan kan man verkligen göra både bogeys och dubblar, jag hade en själv idag. Men om man puttar bra och håller bollen i spel kan det också bli lågt. Vi kommer att ha kul i morgon hur som helst.

För svensk del är Anna Nordqvist bra med på en delad sjätteplats på fem uinder par, 71 slag tredje ronden. Hon är åtta slag bakom Ko men det kan bli ännu en fin placering för svenskan.

Pernilla Lindberg gick på par tredje ronden och är delad 38:a på två över par.

"Pillan" slog för bra slag


"Svårt att läsa vinden"


Bjerregaard matchade Rose


”Att bli caddie räddade mitt liv”


Text: Martin Strömberg • 2015-10-24
BloggCharley HullLydia KoTournytt
Scroll to Top