2015 Fubon LPGA Taiwan Championship

Blogg

“Svårt att läsa vinden”

Foto: Getty Anna Nordqvist trivs i vinden i Taiwan och delar sjundeplatsen efter två dagars spel Att Miramar Golf and Country Club är en riktigt vindpinad historia råder det inget tvivel om. Och att Anna Nordqvist bemästrar också den delen av spelet är heller ingen nyhet. Efter halva Fubon LPGA Taiwan Championship delar Eskilstunatjejen sjundeplatsen på

Text: Martin Strömberg • 2015-10-23
Foto: Getty Anna Nordqvist trivs i vinden i Taiwan och delar sjundeplatsen efter två dagars spel

Att Miramar Golf and Country Club är en riktigt vindpinad historia råder det inget tvivel om. Och att Anna Nordqvist bemästrar också den delen av spelet är heller ingen nyhet. Efter halva Fubon LPGA Taiwan Championship delar Eskilstunatjejen sjundeplatsen på fyra under par efter två stabila 70-ronder.

– Det blåste ännu mer idag än igår och jag slog inte drivern lika bra. Däremot kontrollerade jag järnen bra i vinden. Det krävs mycket tålamod en sån här vecka och det är svårt att läsa vinden, berättar hon för Svensk Golf.

Nordqvist gjorde fem birdies och enda riktiga plumpen kom ironiskt nog efter ett av dagens bättre slag på näst sista 17:e hålet.

– Ja, ett av dagens bästa slag men den flög hela green och pinnen stod längst bak. Där skulle man inte vara och det resulterade i en dubbelbogey. Skönt att avsluta med en birdie och nu laddar jag batterierna inför morgondagen.

Imorgon spelar Nordqvist med Solheim Cup-kamraten Suzann Pettersen och duon jagar ledande sydkoreanskan Eun-Hee Ji som är nio under par.

Den andra svenskan i fältet Pernilla Lindberg gick tre över andra dagen och delar 36:e platsen på två över totalt.

– Jag missade några fler fairways och hade dåliga lägen så fort jag var utanför fairway så det gjorde det lite tuffare. Spelet kändes inte så olikt det igår men små missar när det blåser märks så mycket mera. Ser fram emot helgen för jag vet att jag har bra spel i mig, säger Pernilla till Svensk Golf.

Ställningen

"Pillan" slog för bra slag


Text: Martin Strömberg • 2015-10-23
BloggAnna NordqvistTournytt
Scroll to Top