LPGA KEB HanaBank – Round 3

Blogg

“Pillan” slog för bra slag

Pernilla Lindberg slog bollen nästan för bra i vinden i Taiwan Det blev en rond på ett under par (71) för Pernilla Lindberg första dagen i Taiwan. Men spelet ger förhoppningar om en ljus fortsättning av veckan och möjligheterna att avancera från dagens 21:a plats känns goda. – Jag slog bollen bra och rullade puttarna

Text: Martin Strömberg • 2015-10-22
Pernilla Lindberg slog bollen nästan för bra i vinden i Taiwan

Det blev en rond på ett under par (71) för Pernilla Lindberg första dagen i Taiwan. Men spelet ger förhoppningar om en ljus fortsättning av veckan och möjligheterna att avancera från dagens 21:a plats känns goda.

– Jag slog bollen bra och rullade puttarna bra. Hade lätt kunnat vara ett riktigt bra varv men en bra start ändå, berättar Lindberg för Svensk Golf.

Det blev tre birdies och två bogeys men de tappade slagen berodde egentligen inte på några misstag utan på att Pernilla slog bollen genom den hårda vinden, hon träffade bollen så rent att de inte tog lika mycket vind som hon räknat med. Det var ungefär två klubbors vind varvet igenom på den vindutsatta banan.

– De enda bogeys jag gjorde var bra golfslag också men de gick rakt igenom motvinden.

Den andra svenskan i fältet, Anna Nordqvist, var ett slag bättre än Lindberg och delar 15:e plats med 70 slag. Hon var klart nöjd med inledningen i den stundtals kraftiga vinden.

– Jag tycker att det var en stabil öppningsrond och jag gjorde inga större misstag. Den här banan ska spelas i blåst och det gör några av hålen till en riktig utmaning vilket är kul, säger Nordqvist till Svensk Golf. 

I ledningen återfinns sydkoreanskan Eun-Hee Ji på sex under par.

 


Text: Martin Strömberg • 2015-10-22
BloggAnna NordqvistPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top