UBS Hong Kong Open – Day Three

Blogg

Bjerregaard matchade Rose

Foto: Getty Engelsmannen Justin Rose och danske Lucas Bjerregaard tackar varandra efter att ha gått 13 under par tillsammans tredje ronden Tredje ronden kändes upplagd och serverad på fat för engelsmannen Justin Rose.  Rose, sjua på världsrankingen mot förhållandevis oprövade dansken Lucas Bjerregaard, 285:a på samma ranking. Men spelet golf är ju som bekant nästan

Text: Martin Strömberg • 2015-10-24
Bjerregaard matchade Rose
Foto: Getty Engelsmannen Justin Rose och danske Lucas Bjerregaard tackar varandra efter att ha gått 13 under par tillsammans tredje ronden

Tredje ronden kändes upplagd och serverad på fat för engelsmannen Justin Rose. 

Rose, sjua på världsrankingen mot förhållandevis oprövade dansken Lucas Bjerregaard, 285:a på samma ranking. Men spelet golf är ju som bekant nästan aldrig så enkelt att det bryr sig om vilka placeringar de olika spelarna har på diverse rankinglistor, åtminstone inte på kort sikt, och Bjerregaard höll dannebrogen i ena handen och matade birdies med den andra. Ett tag hade 24-åringen från Fredrikshamn två slag upp på Rose men inför morgondagen är duon exakt lika på 15 under par.

Rose hyllade dansken efter ronden.

– Jag visste egentligen inget om honom men han spelade otroligt bra. Han är inte bara trevlig, han kan spela också.

Bjerregaard landade på sju under par för dagen och var självfallet nöjd. Med allt utom den avslutande bogeyn.

– Enda dåliga slaget idag kom på sista utslaget och naturligtvis inte kul att avsluta en sån här dag med bogey. Men vi hade kul därute och gjorde massor av birdies och jag njöt verkligen av att spela med Justin, sa dansken.

Duon har ryckt åt sig en fyraslagsledning före trean Anirban Lahiri och mycket talar för att även söndagen kommer att bli en engelsk-dansk tvekamp.

Och rankinglistorna bryr sig inte om vem som vinner.

 


Text: Martin Strömberg • 2015-10-24
BloggJustin RoseLucas BjerregaardTournytt
Scroll to Top